Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ν. Γκαρά: Χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης του κράτους με τον επιχειρηματία


Για το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων μίλησε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Μία από τις παθογένειες είναι το μεγάλο κόστος για να ιδρύσουμε νέες εταιρίες, το νέο ν/σ εξήγησε η κα Γκαρά εξελίσσει το θεσμό «μίας στάσης», η καινοτομία είναι η ηλεκτρονική υπηρεσία «μίας στάσης όπου κάθε ενδιαφερόμενος συμπληρώνει τη φόρμα παίρνει το ΑΦΜ και κλειδάριθμο για το TAXISNET και μπορεί να συναλλάσσεται. Χτίζεται έτσι μια σχέση εμπιστοσύνης του κράτους με τον επιχειρηματία.

«Να σημειώσουμε πως μέχρι πρότινος ο ενδιαφερόμενος απευθυνόταν στα επιμελητήρια και έπαιρνε  μόνο το ΑΦΜ, ενώ διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά τον Μάρτιο για να δούμε τα λάθη που ενδεχομένως υπάρχουν στις τρεις πλατφόρμες», συμπλήρωσε.

Στα θετικά σημεία αυτού του νόμου τόνισε πως είναι ότι απαλλάσσεται ο ενδιαφερόμενος από την κατάθεση φορολογικής ενημερότητας, ωστόσο χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα γιατί η εγγραφή γίνεται άμεσα. Ο ενδιαφερόμενος επίσης δεν χρειάζεται να απευθυνθεί σε συμβολαιογράφο και μειώνεται και το κόστος για το γραμμάτιο εγγραφής.

Να σημειωθεί τέλος πως το ν/σ του υπουργείο Οικονομίας ψηφίστηκε χθες με ευρεία πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής με τον υπουργό Οικονομίας Δήμο Παπαδημητρίου να τονίζει πως «θεσπίζουμε την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών». 

Ακούστε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.stokokkino.gr/article/1000000000049541/N-Gkara-Xtizoume-mia-sxesi-empistosunis-tou-kratous-me-ton-epixeirimatia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου