Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Σαράντα τρεις (43) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε δια βίου εκπαίδευση, φροντίδα και εργασία για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες


Κατατέθηκε αναφορά από 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  η Αίτηση - Υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης, με την οποία υποβάλλεται το αίτημα για τη σύσταση - δημιουργία μετα-γυμνασιακής εκπαιδευτικής δομής για ΑμεΑ, στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης, φροντίδας και εργασίας τους.



Η προτεινόμενη νέα δομή πρέπει να αποσκοπεί, μέσω της ένταξης των ΑμεΑ στη δια βίου μάθηση, στην πλήρη ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και του αισθήματος αξιοπρέπειας, στην ανάπτυξη  της προσωπικότητας τους, των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητάς τους, αλλά και στη δυνατότητα των ατόμων με αναπηρίες να συμμετέχουν αποτελεσματικά σε μια ελεύθερη κοινωνία.



Ακολουθεί η Αναφορά όπως κατατέθηκε: 



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
1. Για τον κ. Υπουργό  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
2. Για την κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και
3. Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Αναγκαία η σύσταση - δημιουργία μετα-γυμνασιακής εκπαιδευτικής δομής για ΑμεΑ στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης, φροντίδας και εργασίας τους».

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρίλαος Τζαμακλής, κ. Αναγνωστοπούλου Σία, κ. Αντωνίου Χρήστος, κ. Αυλωνίτου Ελένη, κ. Βαγιωνάκη Βάλια, κ. Βάκη Φωτεινή, κ. Βράντζα Παναγιώτα, κ. Γεννιά Γεωργία, κ. Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη, κ. Γιαννακίδης Στάθης, κ. Γκάρα Αναστασία, κ. Γκιόλας Ιωάννης, κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, κ. Καββαδία Αννέτα, κ. Καραναστάσης Απόστολος, κ. Καρασαρλίδου Φρόσω, κ. Καστόρης Αστέριος, κ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα, κ. Κοζομπόλη Παναγιώτα, κ. Κουράκης Αναστάσιος, κ. Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, κ. Μιχαηλίδης Ανδρέας, κ. Μιχελής Αθανάσιος, κ. Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, κ. Μορφίδης Ιωάννης, κ. Μουμουλίδης Θέμης, κ. Μπαλαούρας Γεράσιμος, κ. Ντζιμάνης Γεώργιος, κ. Ξυδάκης Νίκος, κ. Ουρσουζίδης Γεώργιος, κ. Παπαδόπουλος Νικόλαος, κ. Παυλίδης Κώστας, κ. Ρίζος Δημήτρης, κ. Ριζούλης Ανδρέας, κ. Σαρακιώτης Ιωάννης, κ. Σεβαστάκης Δημήτρης, κ. Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ), κ. Σταματάκη Ελένη, κ. Σταμπουλή Αφροδίτη, κ. Συρίγος Αντώνιος, κ. Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, κ. Τσίρκας Βασίλης και κ. Τσόγκας Γεώργιος καταθέτουν προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας ως αναφορά την Αίτηση – Υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης, την οποία συνυπογράφουν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων από εβδομήντα πέντε (75) Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της χώρας. Με την Αίτηση-Υπόμνημα αιτούνται την σύσταση μετα-γυμνασιακής εκπαιδευτικής δομής για ΑμεΑ στο πλαίσιο της Δια Βίου Εκπαίδευσης, φροντίδας και εργασίας τους.
Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει ένα εκπαιδευτικό σύστημα ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία σε όλα τα επίπεδα και δια βίου μάθησης που αποσκοπεί στην πλήρη ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και του αισθήματος αξιοπρέπειας, στην ανάπτυξη  της προσωπικότητας τους, των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητάς τους αλλά και στη δυνατότητα των ατόμων με αναπηρίες να συμμετέχουν αποτελεσματικά σε μια ελεύθερη κοινωνία. Οι πολίτες - άτομα με αναπηρίες πρέπει να είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στη γενική τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην επαγγελματική κατάρτιση, στην εκπαίδευση ενηλίκων και στη δια βίου μάθηση, χωρίς διακρίσεις και σε ίση βάση με τους άλλους.
Βάσει των προαναφερθέντων, επισυνάπτεται το σχετικό υπόμνημα. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
                                                                                                                    
Αθήνα, 5 Ιουλίου 2017

Οι καταθέτοντες Βουλευτές
Τζαμακλής Χαρίλαος
Αναγνωστοπούλου Σία
Αντωνίου Χρήστος
Αυλωνίτου Ελένη
Βαγιωνάκη Βάλια
Βάκη Φωτεινή
Βράντζα Παναγιώτα
Γεννιά Γεωργία
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη
Γιαννακίδης Στάθης
Γκάρα Αναστασία
Γκιόλας Ιωάννης
Ζεϊμπέκ Χουσεϊν
Καββαδία Αννέτα
Καραναστάσης Απόστολος
Καρασαρλίδου Φρόσω
Καστόρης Αστέριος
Κατσαβριά- Σιωροπούλου Χρυσούλα
Κοζομπόλη Παναγιώτα
Κουράκης Αναστάσιος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μιχελής Αθανάσιος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Μορφίδης Κώστας
Μουμουλίδης Θέμης
Μπαλαούρας Γεράσιμος
Ντζιμάνης Γεώργιος
Ξυδάκης Νίκος
Ουρσουζίδης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Νικόλαος
Παυλίδης Κώστας
Ρίζος Δημήτρης
Ριζούλης Ανδρέας
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σεβαστάκης Δημήτρης
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Σταματάκη Ελένη
Σταμπουλή Αφροδίτη
Συρίγος Αντώνιος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσίρκας Βασίλης
Τσόγκας Γεώργιος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου