Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη επιτετραμμένων των Πρεσβειών στην Ελλάδα και μελών του Athens Diplomatic Club στην Βουλή των Ελλήνων





Το Ελληνικό Κοινοβούλιο επισκέφτηκαν σήμερα το απόγευμα επιτετραμμένοι των Πρεσβειών στην Ελλάδα και μέλη του Athens Diplomatic Club.  
Τους διπλωμάτες, οι οποίο ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου  υποδέχτηκε, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση, η Βουλευτής κυρία Αναστασία Γκαρά.

Στον χαιρετισμό της η κυρία Αναστασία Γκαρά επεσήμανε: «Πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή επίσκεψή σας συμβάλλουν εμπράκτως στην ενίσχυση των διπλωματικών,  αλλά και των διμερών σχέσεων της χώρας μας, ως συνέχεια της εξωτερικής πολιτικής μας και δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της χώρας μας, της Ευρώπης και του κόσμου μας καθώς μια φάση όπως η παρούσα, της παγκοσμιοποίησης, εγκυμονεί πολλά αδιέξοδα και πολλούς κινδύνους.

Σήμερα οι αναβαθμισμένες και ισχυρές διπλωματικές σχέσεις κρίνονται απαραίτητες για τη σταθερότητα του παγκόσμιου πολιτικού γίγνεσθαι και οι προσπάθειες κατανόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των χωρών μας, μπορούν να επιφέρουν πολλαπλά θετικά οφέλη για όλους μας.»

Τους διπλωμάτες καλωσόρισε επίσης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ., κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: 







Διαβάστε ολόκληρο τον χαιρετσιμό της κα. Γκαρά:

Aξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
Αξιότιμοι επιτετραμμένοι των Πρεσβειών στην Αθήνα,
Αξιότιμα μέλη του Athens Diplomatic Club,
εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής και της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων αλλά και εκ μέρους όλων των μελών της Ελληνικής Βουλής, σας καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά σήμερα στο Μέγαρο της Βουλής.
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε σήμερα ξενάγηση για όλους εσάς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να έρθετε σε επαφή με τους χώρους του ιστορικού κτιρίου, το οποίο αποτελεί το κέντρο λήψεως  όλων των αποφάσεων  νομοθετικού περιεχομένου και κυρίως θεωρείται ως κύτταρο του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.
Θεωρούμε  πως πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή συμβάλλουν εμπράκτως στην ενίσχυση των διπλωματικών αλλά και των διμερών σχέσεων της χώρας μας, ως συνέχεια της εξωτερικής πολιτικής μας. Εκτός αυτού, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για ενεργή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων  μεταξύ  όλων εσάς των διαπιστευμένων επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα τόσο για το μέλλον των χωρών μας, αλλά και για το συνολικό μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου μας, καθώς  σε μια φάση όπως η παρούσα, της παγκοσμιοποίησης, εγκυμονεί πολλά αδιέξοδα και πολλούς κινδύνους.
Σήμερα, ειδικά, οι αναβαθμισμένες και οι ισχυρές διπλωματικές σχέσεις κρίνονται απαραίτητες για τη σταθερότητα του παγκόσμιου πολιτικού γίγνεσθαι και οι προσπάθειες κατανόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των χωρών μας, μπορούν να επιφέρουν πολλαπλά θετικά οφέλη για όλους μας.
Εύχομαι η προσωπική σας επαφή με το ιστορικό αυτό κτίριο και η γνωριμία σας με άγνωστες ίσως πτυχές της ελληνικής ιστορίας να συμβάλλει ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι εμβληματική η σημασία του κτιρίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τόσο από ιστορική, όσο και από αισθητική άποψη  και είμαι σίγουρη πως ο κάθε ένας από εσάς θα μεταφέρει στην χώρα του τις θετικές εντυπώσεις του από αυτήν σας την επίσκεψη.
Κλείνοντας, ενημερωτικά θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως μετά το τέλος της εκδήλωσης θα παραταθεί μπουφέ σε μία μικρή δεξίωση προς τιμήν σας στο Περιστύλιο της Βουλής.

Καλωσήρθατε και εύχομαι να έχετε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση!

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου