Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση συνεχίζει να συγχωνεύει τμήματα σε σχολεία του Έβρου

🔊 Πριν από περίπου 1 μήνα στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων  (Αρ. Πρωτ. 257, 12-10-2021) σχετικά με την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης και της αρμόδιας Υπουργού Κεραμέως, να προχωρήσει εν μέσω πανδημίας σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία στο Νομό Έβρου.

Φαίνεται τελικά πως για τη ΝΔ ο αυταρχικός κατήφορος και οι εγκληματικές επιλογές δεν έχουν τελειωμό. Αυτό επιβεβαιώνει και η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας (Αρ. Πρωτ. 144707/Φ1, 11-11-2021) στην ερώτησή μου, η οποία και δεν αναφέρει το παραμικρό ούτε και δεσμεύεται πως δεν θα προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων στον Έβρο. 

 Τελευταίο παράδειγμα των απαράδεκτων, εγκληματικών ενεργειών της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης στον Έβρο, είναι η εντολή που δόθηκε για συγχώνευση τμημάτων στο ΓΕΛ Σουφλίου. 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε στο χθεσινό του διάγγελμα να πει το παραμικρό για την υγειονομική θωράκιση και προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αντίθετα υλοποιεί μια εγκληματική πολιτική, δημιουργώντας συνθήκες συνωστισμού μέσα στις ίδιες τις τάξεις, αντί να μεριμνά για την αποσυμφόρηση σε αυτές. Και όλο αυτό εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

👉 Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις εγκληματικές αποφάσεις που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν την περιοχή μας.

👉 Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και να γίνουν άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να αραιώσουν οι μαθητές ανά τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου