Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Στη Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έλαβε μέρος η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά.


Στη Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έλαβε μέρος η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά. 
Η επετειακή 25η Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας από 1 έως 5 Ιουλίου 2016 και είχε ως βασικό άξονα την Κοινοβουλευτική Συνεργασία και την εμπιστοσύνη που δημιουργείται μέσω του διαλόγου που αναπτύσσεται μεταξύ των μελών της. 
Η Βουλή των Ελλήνων συμμετείχε με Αντιπροσωπεία πέντε συνολικά Βουλευτών , οι οποίοι έλαβαν μέρος στις τρεις Γενικές Επιτροπές της Συνέλευσης:
1. Γενική Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφάλειας. 
2. Γενική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος. 
3. Γενική Επιτροπή Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών
Συγκεκριμένα, η κα. Γκαρά παρακολούθησε την Γ' Γενική Επιτροπή Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, η οποία ασχολείται με τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με τις απειλές κατά της ασφάλειας αυτών, χρησιμεύοντας ταυτόχρονα ως φόρουμ για την εξέταση δυνατοτήτων συνεργασίας στα θέματα της ανθρώπινης διάστασης.
Στο πλαίσια της Συνόδου συζητήθηκαν ζητήματα όπως οι τρόποι αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία και τη Γεωργία, η κλιματική αλλαγή αλλά ειδική βαρύτητα δόθηκε στο προσφυγικό ζήτημα που μας απασχολεί όλους και η διαρκής συζήτηση σε Διεθνές Κοινοβουλευτικό επίπεδο αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα προς τη διαχείρισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου