Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Η κοινοβουλευτική δράση μου για τον μήνα Ιούλιο


❗Ενημερωθείτε για την κοινοβουλευτική δράση μου για τον μήνα Ιούλιο. 

🔊Παρακολουθήστε τις ομιλίες μου στη Βουλή για την ανάγκη ενίσχυσης της δασοπροστασίας και της πυροσβεστικής, για την ανεργία που μαστίζει τους νέους, για τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστήμιου προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, για τον ορισμό Ημέρας Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού.  

🔊Ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου τοποθετήθηκα στην εαρινή σύσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για τα μέτρα που απαιτούνται για την εξάλειψη φαινομένων βίας σε γυναίκες δημοσιογράφους και πολιτικούς.

👉Ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν στον Νομό Έβρου, πραγματοποίησα δηλώσεις και απηύθυνα ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς, που αφορούσαν στην έλλειψη ιατρών στα Κέντρα Υγείας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, στην ανάγκη στήριξης των αθλητικών σωματείων για την ένταξή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο, για τις μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από την εμφάνιση του μαύρου σκουληκιού και την απόγνωση των αγροτών.

📍Με ανακοινώσεις και μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ανέδειξα θέματα σχετικά με την επιτελική ανεπάρκεια στην καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο δάσος της Δαδιάς, την υποβάθμιση των πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Έβρο, την οικονομική ασφυξία επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και νοικοκυριών από την ακρίβεια σε ρεύμα, καύσιμα και αγαθά, την απάτη του power pass, τους πληστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την υποβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας, τις αυθαιρεσίας της κυβέρνησης εις βάρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ.

📃Διαβάστε επιπλέον τα ενδιαφέροντα άρθρα αναφορικά με την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, τη μεθόδευση στις εξορύξεις χρυσού στη Θράκη, την εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

📣Ως Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  προέβη σε ανακοινώσεις και δηλώσεις αναφορικά με την ανελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, τις ψευδείς δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Έκθεση του Κράτους Δικαίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

✔Ενημερωθείτε για τις συναντήσεις και τις επισκέψεις που πραγματοποίησε η Βουλευτής με κοινωνικούς, επαγγελματικούς, συλλογικούς και θεσμικούς φορείς. 

💬Διαβάστε επίσης τις ενδιαφέρουσες και στοχευμένες ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν στην γραφειοκρατία του αναπτυξιακού νόμου, στην ανάγκη να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα, στον αποκλεισμό από το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού των χαμηλόμισθων εργαζόμενων Ατόμων με Αναπηρία. 

Αναλυτικότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου