Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ημερίδα για το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημοτικού οδοφωτισμού, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ



Σε εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 06 Απριλίου 2017 παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ  για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημοτικού οδοφωτισμού, που εκπονήθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά καθ' όλη τη διάρκεια επεξεργασίας των μεθόδων  βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε εγκαταστάσεις οδοφωτισμού των Ο.Τ.Α.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό πως πλέον γίνεται λόγος για χρηματοδοτικά προγράμματα του Τ.Π.& Δανείων προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ & Β΄ Βαθμού τόσο για το σκοπό της ενεργειακής αποδοτικότητας, όσο και για την εκτέλεση έργων υποδομής γενικότερα. Οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την εφαρμογή πρακτικών ενεργειακής αποδοτικότητας στο φωτισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα οικονομικά οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας θα αποτελέσουν δυναμικό μοχλό ανάπτυξης για τους εκάστοτε Δήμους,

 Το πρόγραμμα εντάσσεται σε συγχρηματοδοτούμενο από το ΤΠΔ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πρόγραμμα κι εκτός από τις εναλλακτικές χρηματοδοτικές λύσεις περιλαμβάνει σημαντική τεχνική βοήθεια για τους ΟΤΑ και ειδικότερα υποδείγματα μελετών, δωρεάν λογισμικό για την αξιολόγηση της επένδυσης, τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές του έργου με πρότυπο τεύχους δημοπράτησης, καθώς και τα βήματα υλοποίησης με τους ελέγχους που θα γίνονται ανά φάση.

Απώτερος σκοπός είναι η εξοικονόμηση πόρων, η μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας φωτισμού των ΟΤΑ και η ένταξη των Δήμων του νομού μας στο χρηματοδοτικό αυτό πρόγραμμα θα αποτελέσει ακόμη ένα μεγάλο βήμα προς την καλύτερη και οικονομικότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου