Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Νατάσα Γκαρά: Η ΝΔ κάνει αγώνα ακύρωσης των θετικών κοινωνικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ

«Από την πρώτη μέρα, η ΝΔ κάνει έναν αγώνα, προκειμένου να ακυρώσει όλα τα θετικά κοινωνικά μέτρα που είχε νομοθετήσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.
Επισήμανε, επίσης, ότι «ενώ λένε ότι ήταν έτοιμοι από καιρό να κυβερνήσουν, στα πολύ σημαντικά ζητήματα επιδεικνύουν ανετοιμότητα, όπως στην περίπτωση της Παιδείας. Διότι, αν και υπήρχε προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, βλέπουμε πάρα πολλές καθυστερήσεις στις προσλήψεις, όπως και αλλαγές στον προγραμματισμό προσλήψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία».
Υπογράμμισε ότι «ήδη, οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών έχουν καταγράψει κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών, που φτάνουν περίπου στο 40% σε όλη τη χώρα. Το ίδιο ποσοστό ισχύει και στα σχολεία του Έβρου. Γι’ αυτό καταθέσαμε και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Έχουμε κενά ακόμη και σε βασικά μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και μαθήματα κατεύθυνσης. Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις και σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό».
Στην ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η βουλευτής ζητά να μάθει αν θα προχωρήσουν οι προσλήψεις των 15.000 εκπαιδευτικών που είχε προγραμματίσει να κάνει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (10.500 στη γενική παιδεία και 4.500 στην ειδική αγωγή), «διότι έχουν καθυστερήσει όλες οι διαδικασίες από την Κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ υπήρχαν και τα κονδύλια και ο προγραμματισμός για να γίνουν οι απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες. Αν και είχαν εξαγγείλει ότι θα κάνουν τουλάχιστον 1.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, ωστόσο, και σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν έχουμε δει ακόμη να έχει αρχίσει κάποια σχετική διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου