Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Παρέμβαση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Ν. Γκαρά στο enetpress.gr για τη μεταναστευτική κρίση στον Έβρο και την τουρκική προκλητικότητα




Στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού μετά τα γεγονότα στον Έβρο και την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και απέναντι στην Τουρκία, αναφέρεται η βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά, στο άρθρο που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Συμεών Σολταρίδης και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα enetpress.gr.

Στην παρέμβασή της η Βουλευτής αναφέρει:

Η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΤΑΣΑ ΓΚΑΡΑ, η οποία έζησε τα γεγονότα στις Καστανιές σημειώνοντας ότι «ο Ερντογάν εργαλειοποίησε πρόσφυγες και μετανάστες για να επιτύχει τους δικούς του γεωπολιτικούς σκοπούς, ενώ η Κυβέρνηση έκανε αισθητή την απουσία της» υποστηρίζει ότι « η Κυβέρνηση περιορίστηκε σε παλινωδίες και εναλλαγή ανευθυνο-υπεύθυνων υπουργών με παράλληλη ρητορική μίσους και ξενοφοβίας, χωρίς έργα και λύσεις. Δημιούργησε έτσι ανυπέρβλητα προβλήματα πρώτα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στη διεθνή εικόνα της χώρας, εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά.
Δημιούργησε μία εμπόλεμη κατάσταση και ρητορική, χωρίς να δίνει πραγματικές λύσεις». Τέλος, τονίζοντας τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, είπε «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της κρίσης πρότεινε την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής στην ΕΕ και τη διεκδίκηση ενός προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία και την Ελλάδα και ισότιμο διαμοιρασμό στις ευρωπαϊκές χώρες. Πρόγραμμα οικογενειακής επανένωσης και σαφές πλαίσιο επιστροφών σε όσους δε δικαιούνται άσυλο. Άμεση αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου. Ενίσχυση των συμμαχιών μας με άλλες χώρες, και σύγκλιση των Συνόδων των Βαλκανίων και της Μεσογείου, που είχαν δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Η διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού είναι ζήτημα ευρωπαϊκό κι όχι εθνικό, όπως το μετέτρεψε ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του».
Ενώ στην ερώτηση μας «ποια πολιτική έναντι της Τουρκίας πρέπει να ακολουθήσουμε» η κ. Γκαρά, απάντησε «Έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική στην εξωτερική πολιτική που ασκεί η ΝΔ, μία πολιτική κατευνασμού, μία πολιτική υποχωρητική απέναντι στην Τουρκία. Η προκλητική στάση της Τουρκίας εντάθηκε τους τελευταίους μήνες και η Κυβέρνηση δεν υπερασπίστηκε τη θέση της χώρας μας. Δε διεκδίκησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, δεν κατήγγειλε τις εναέριες και θαλάσσιες παραβιάσεις, δεν κατήγγειλε καν φθορά ελληνικής περιουσίας στον Έβρο, ενώ δεν έθεσε κανένα θέμα σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο.  η γραμμή αντιμετώπισης της Τουρκίας δεν θα είναι μονοδιάστατη και άτεγκτη αλλά θα πρέπει να είναι ευέλικτη και δυναμική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου