Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Συνέντευξη της Ν. Γκαρά στην ALFA Τηλεόραση για την επίσκεψη στη Σαμοθράκη


Συνέντευξη που παραχώρησα στην ALFA Tηλεόραση σχετικά με την επίσκεψη μου τις προηγούμενες ημέρες στο νησί της Σαμοθράκης.
Μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τόνισα ότι είναι σημαντικό να βρισκόμαστε πολύ συχνά σε επαφή με τους κατοίκους για να ακούμε, να παίρνουμε μηνύματα και να βλέπουμε την πραγματική εικόνα που υπάρχει στην κοινωνία.
Παράλληλα, επισήμανα ότι αυτή η επίσκεψη είναι και ένα μήνυμα που θέλω να στείλω για να στηρίξουμε τις περιοχές μας, να στηρίξουμε τον Έβρο και ιδιαίτερα την Σαμοθράκη.
Οι επιχειρήσεις του νησιού (ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφέ) σιγά σιγά ανοίγουν όμως διαπίστωσα ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός μεταξύ των επαγγελματιών για το τι θα γίνει με τον τουρισμό. Προβληματισμός που εντείνεται και από την "αστάθεια" και την αδυναμία των κυβερνητικών μέτρων που ανακοινώνονται. Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν αν θα υπάρξει "κατάλληλη" επισκεψιμότητα στο νησί ώστε να αποφευχθεί η ύφεση και η οικονομική κρίση.
Τόνισα ότι χρειάζεται ένα οργανωμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση για να στηριχθούν οι επαγγελματίες και ο τουριστικός κλάδος, καθώς και στοχευμένες καμπάνιες για να προβληθεί κατάλληλα η κάθε περιοχή της χώρας.
Υπενθύμισα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ένα κοστολογημένο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων ώστε και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, και να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις, με την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και τους παραγωγικούς κλάδους, αλλά και να ενισχυθεί ο τουρισμός.
Τέλος επισήμανα πως είναι λάθος της Κυβέρνησης ακόμη και αυτά τα πενιχρά μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοινώνει να έχουν έναν οριζόντιο χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να "απαντήσουν" στις πραγματικές ανάγκες.
Αντίθετα η Κυβέρνηση χρειάζεται να ενσκήψει πάνω από τον κάθε τόπο ξεχωριστά, να "τρέξει" τοπικές καμπάνιες και να προχωρήσει σε τοπικά σχέδια δράσης που θα απαντούν στις τοπικές ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ιδίως για ακριτικές περιοχές όπως είναι οι δικές μας στον Έβρο ή νησιά με τα χαρακτηριστικά της Σαμοθράκης.
Κλείνοντας και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, κάλεσα όλο το κόσμο να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι το νησί της Σαμοθράκης αλλά και τις επίσης πανέμορφες ακτές της Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου