Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Η Ν. Γκαρά στο ράδιο Έβρος για την απουσία PET-CT στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, την έλλειψη καθαριστών στα σχολεία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία

Από τη συνέντευξη που παραχώρησα σήμερα Πέμπτη 01 Οκτωβρίου στο Ράδιο Έβρος.

📌
Συζητήσαμε για την ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις στον Νομό Έβρου για την περίθαλψη καρκινοπαθών και ασθενών σπάνιων παθήσεων. Αναφερθήκα συγκεκριμένα στην απουσία μηχανήματος PET-CT (Ποζιτρονικό - Αξονικό Τομογράφο) από τον Νομό, παρότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, μέσω δωρεάς από το Ίδρυμα Νιάρχος, είχε εξασφαλίσει την εγκατάσταση ενός τέτοιου μηχανήματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Παράλληλα, επισήμανα πως στην Κοινοβουλευτική μου παρέμβαση έθεσα στον αρμόδιο Υπουργό και το ζήτημα της μη λειτουργίας δεύτερης, απογευματινής βάρδιας για τον Αξονικό Τομογράφο στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Επιπλέον, τόνισα πως έθεσα και το ζήτημα της υποστελέχωσης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και της Μονάδας Εγκαυμάτων στο ΠΓΝΑ, με αποτέλεσμα τη μη εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ ζήτησα από τον Υπουργό να αυξηθούν και οι ημέρες ανα μήνα, που γίνονται επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στο εν λόγω ίδρυμα.
📌
Συζητήσαμε επίσης και για την Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης την οποία κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, με την οποία επισημαίνεται η μεγάλη ανάγκη για προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
📌
Τέλος, αναφερθήκαμε και στη χειραγώγηση της ενημέρωσης και της πληροφόρησης στην οποία συνειδητά επιδίδεται όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ως παράδειγμα την εξαιρετικά προβληματική απόφαση του Υπουργού Υγείας να διακοπεί η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την πορεία της πανδημίας, τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων, τις περιοχές που αυτά αφορούν κλπ. Ενημέρωση που ζητούσαν εκτός από τους πολίτες και όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου