Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Η Ν. Γκαρά στο status radio για τη μεταφορά της έδρας της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου και την καθυστέρηση του μηχανήματος PET-CT στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

     

Από τη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησα στο Status Radio 94.2, σχετικά με τις τελευταίες άσχημες εξελίξεις για τον Έβρο και ειδικά για το Διδυμότειχο, όπου και επανέλαβα την πάγια και σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή και ενίσχυση της Νοσηλευτικής στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Παράλληλα, εξέφρασα την απορία μου γιατί υπάρχει αυτή η επιμονή να φύγει η έδρα της Νοσηλευτικής από το Διδυμοτείχο, και η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να το σταματήσει αυτό, τη στιγμή που υποτίθεται πως συζητείται και έχει προταθεί η ίδρυση 2 νέων τμημάτων σε αυτό: «Αφού μπορούν να ιδρύσουν δύο νέες σχολές στο Διδυμότειχο, γιατί δεν διατηρούν την έδρα της Νοσηλευτικής;» επισήμανα.
Επίσης, σημείωσα πως είναι εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε για τη Νοσηλευτική κατά την τελευταία συνάντηση που έγινε πίσω από κλειστές πόρτες με τον κ. Διγαλάκη, στην οποία συμμετείχαν και οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές στο Νομό, ζητώντας να μας παρατεθούν όλα τα στοιχεία.
Τέλος, συζητήσαμε και για τη ερώτηση που κατέθεσα για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εγκατάσταση του Μηχανήματος PET-CT, δηλαδή πολύ σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού την εγκατάσταση του οποίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εξασφάλισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, έπειτα από σύμβαση/δωρεά που υπέγραψε με το Ίδρυμα Νιάρχος τότε.
Και εδώ, όμως, σε αυτό το θέμα, βλέπουμε να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις - με την Κυβέρνηση της ΝΔ, μάλιστα, να επεμβαίνει και να αλλάζει προς το δυσμενέστερο για το ΠΓΝΑ τους όρους της δωρεάς - με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς συμπολίτες μας από τον Έβρο, να αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και σήμερα έως την πόλη της Θεσσαλονίκης, για να πραγματοποιήσουν τις θεραπείες τους, πράγμα απαράδεκτο και εξοντωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου