Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Αναφορά κατέθεσε η Ν. Γκαρά για τη δημιουργία Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα







Αθήνα, 30 Μαρτίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορά των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Οι Βουλευτές Έβρου κκ Γκαρά Αναστασία, Καϊσας Γεώργιος, Ρίζος Δημήτριος και οι Βουλευτές Καβάλας κκ Εμμανουηλίδης Δημήτριος, Μορφίδης Κωνσταντίνος και Παπαφιλίππου Γεώργιος κατέθεσαν σήμερα αναφορά για τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο την επιστολή του Διευθυντή του Π.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης και του Διευθυντή του Π.Ε.Κ. Καβάλας με θέμα την «Ανάγκη λειτουργίας Π.Ε.Κ.Ε.Σ. σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα».


Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» προτείνεται η ίδρυση ενός ΠΕ.Κ.Ε.Σ. στην ΠΔΕ ΑΜΘ με έδρα την Κομοτηνή. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι η ΠΔΕ ΑΜΘ καλύπτει μια μεγάλη σε έκταση γεωγραφική περιοχή, ακτίνας 400 και πλέον χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 5 νομούς (Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα) και δύο νησιά, Σαμοθράκη και Θάσο, τα οποία δε συνδέονται ακτοπλοϊκώς μεταξύ τους.

Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ΠΔΕ ΑΜΘ  (γεωγραφική κατανομή, μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, μειονοτική εκπαίδευση, ακριτική περιοχή με ορεινές και νησιωτικές περιοχές) προτείνεται η λειτουργία ΠΕ.Κ.Ε.Σ σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα και η επανεξέταση της πρότασης οι αρμοδιότητες των δύο ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης και Καβάλας να συγχωνευθούν σε μία νέα δομή με ταυτόχρονη μεταφορά έδρας στην Κομοτηνή.

Στην αναφορά τονίζεται, ότι οι υπάρχουσες δομές των ΠΕΚ Αλεξανδρούπολη και Καβάλας, οι οποίες στεγάζονται σε δημόσια κτήρια, άρτια εξοπλισμένες, πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ., χωρίς πρόσθετες δαπάνες για το δημόσιο και έχοντας ως γνώμονα την ορθολογικότερη κατανομή και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των νέων υπηρεσιών Π.Ε.Κ.Ε.Σ. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Το Γραφείο Τύπου


Δείτε την Αναφορά και την Επιστολή των Π.Ε.Κ Αλεξανδρούπολης και Καβάλας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου