Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε στο Πολυκοινωνικό, στην 1η ΤοΜΥ και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης η Αναστασία Γκαρά






Αθήνα, 13 Απριλίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Αναστασία Γκαρά επισκέφτηκε χθές τη νεοσύστατη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤοΜΥ) στην Αλεξανδρούπολη. Η ΤοΜΥ Αλεξανδρούπολης εδρεύει σε κτίριο επί της οδού Καρτάλη 2 και είναι στελεχωμένη με Γενικό γιατρό, Παθολόγο, Παιδίατρο, Νοσηλεύτριες, Κοινωνικό Λειτουργό και Διοικητικό προσωπικό. Η ΤοΜΥ αποτελεί αποτύπωση της αλλαγής, που οραματίστηκε και σχεδίασε η Κυβέρνηση για το σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και βρίσκεται σε λειτουργία για να εξυπηρετεί δωρεάν όλο τον πληθυσμό που το έχει ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Τοπικές Μονάδες Υγείας συνδράμουν ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, καθώς είναι σε θέση να παρέχουν όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες κ βοήθειες της Πρωτοβάθμιας Υγείας.


Στη συνέχεια, η κα. Γκαρά επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινότητας Αλεξανδρούπολης. Σημειώνεται πως και αυτή είναι μια νεοσύστατη δομή για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, άρτια στελεχωμένη και αποτελεί σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή. Ο στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η παροχή υπηρεσιών όπως, υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη, συνεργασία με υπηρεσίες και δομές, παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης. Κάθε Κέντρο Κοινότητας είναι ένα παράθυρο στην κοινωνία για ισονομία και αξιοπρέπεια και σύμφωνα με το σχεδιασμό της Κυβέρνησής μας αποτελεί τον κορμό της κοινωνικής προστασίας του κράτους.



Τέλος, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου επισκέφτηκε το Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Βαμβακερό Αντώνιο, τα στελέχη, τους υπαλλήλους και τους εθελοντές του για τη δράση και την προσφορά τους στον πολίτη.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα πλαίσια του Πολυκοινωνικού λειτουργούν: πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου, πρόγραμμα σίτισης κατ’ οίκον, κοινωνικό εργαστήρι  μελέτης και κοινωνικό φροντιστήριο, μουσικό εργαστήρι, δημιουργική απασχόληση νηπίων, τράπεζα ένδυσης και υπόδησης, κοινωνική εργασία, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, δομή κακοποιημένων  γυναικών.


Από την πλευρά της η Αναστασία Γκαρά ευχαρίστησε όλους για τη θερμή υποδοχή και ταυτόχρονα ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις όποιες δυσκολίες και δυσλειτουργίες σημειώνονται στο τόσο σημαντικό αυτό έργο, με απώτερο σκοπό την άμεση επίλυση τους. Τέλος, ευχήθηκε στο προσωπικό της ΤοΜΥ, του Κέντρου Κοινότητας και του Πολυκοινωνικού καλή δύναμη στο έργο που έχουν αναλάβει.


Το Γραφείο Τύπου















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου