Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των δομών Υγείας με νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής


Αθήνα, 16 Μαΐου 2019

Ακόμα μια ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των δομών Υγείας με νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα απόσπασης προσωπικού, κατά προτεραιότητα, που συνυπηρετούν με τους συζύγους τους σε φορέα της πόλης ή σε φορέα που απέχει έως και 25 χιλιόμετρα από την πόλη που υπηρετεί ο/η σύζυγος.

Επιπλέον, θεσπίζεται το πλαίσιο για μετατάξεις και αποσπάσεις προσωπικού από μη παραμεθόριες σε παραμεθόριες περιοχές, με αίτηση που υποβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

« Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις ήταν απαίτηση, όχι μόνο δική μας, αλλά και των εργαζομένων στις δομές Υγείας του Έβρου. Με τις ρυθμίσεις αυτές ενισχύουμε άμεσα και ουσιαστικά το πρόβλημα με τις συνεχείς μετακινήσεις των νοσηλευτών. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα  συνολικής ενίσχυσης των δομών Υγείας σε παραμεθόριες περιοχές. Για μας η ενίσχυση και η εύρυθμη λειτουργία των δομών δημόσιας Υγείας βρίσκεται σε άμεση προτεραιότητα  και το αποδεικνύουμε με συνεχείς παρεμβάσεις, με κορυφαία την Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου», δηλώνει η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η προτεινόμενη ρύθμιση θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα τόσο  στην όσο το δυνατόν καλύτερη στελέχωση των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της χώρας, όσο και στο πλαίσιο αποσπάσεων του  νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, πλην του διοικητικού προσωπικού και των ιατρών του Ε.Σ.Υ., για λόγους συνυπηρέτησης με τον/την σύζυγο που εντάσσεται στις περιπτώσεις της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 2946/2001 καθώς και στις αποσπάσεις και μετατάξεις προς φορείς παραμεθόριων περιοχών.

Η ορθή κατανομή του προσωπικού, η οποία θα επιτευχθεί μέσω της διάταξης και θα συντελείται με την στάθμιση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής που υπηρετεί ο/η σύζυγος, θα βελτιώσει συνολικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Το όριο των είκοσι πέντε (25) χιλιομέτρων αποτελεί ένα λογικό όριο προς επίτευξη αυτού του στόχου, χωρίς να επιβαρύνει υπέρμετρα τον υπάλληλο που αποσπάται κατά προτεραιότητα για συνυπηρέτηση με τον/ την σύζυγο.

Επίσης, το πλαίσιο μετατάξεων και αποσπάσεων σε φορείς παραμεθόριων περιοχών θα ενισχύσει τους Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας  παραμεθόριων περιοχών και την υγειονομική κάλυψη σε όλες τις περιοχές της χώρας.


Δείτε την τροπολογία όπως κατατέθηκε:

https://www.docdroid.net/fQla5ps/tropologia-nos-didxoy.pdf#page=3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου