Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων της ALFA Τηλεόρασης σχετικά με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέα δομή μόνιμης διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου

Από τη συνέντευξη που παραχώρησα στο χθεσινό (04-01-2021) δελτίο ειδήσεων της ALFA Τηλεόρασης σχετικά με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέα δομή μόνιμης διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου.

Ανέφερα πως σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε (χθες) για το θέμα, μεταξύ των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, ζήτησα από τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μας ενημερώσουν για το ποια είναι η θέση του Υπουργού, κ. Μηταράκη, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης της ΝΔ για τις δομές φιλοξενίας στον Έβρο, αλλά και σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει οι ίδιοι μέχρι σήμερα, χωρίς όμως να λάβω κάποια απάντηση.
Εξέφρασα τον έντονο προβληματισμό μου για το γεγονός ότι λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις χωρίς να υπάρχει διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και με την τοπική κοινωνία, γεγονός που αποδεικνύει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης της ΝΔ προς τους κατοίκους του Έβρου.
Τέλος, υπενθύμισα τη σταθερή εδώ και χρόνια θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μη δημιουργηθεί καμία δομή μόνιμης διαμονής προσφύγων – μεταναστών στη Θράκη, για λόγους εθνικούς, επιχειρησιακούς και κοινωνικούς, κάτι που τηρήθηκε στο ακέραιο κατά τη θητεία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου