Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Νέα αποκάλυψη Γκαρά για το θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου εκθέτει τον κ. Μηταράκη


Σε μια νέα αποκάλυψη για το θέμα τη επέκτασης του κέντρου μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας που αποφάσισε αιφνιδίως η κυβέρνηση, προχώρησε πριν από λίγο η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.
Η κα Γκαρά δημοσιοποίησε έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται κονδύλιο για την πρόσληψη εκτιμητή, προκειμένου να καθορίσει το μίσθωμα για τις εκτάσεις, προχώρησε και στην ανάθεση.
«Αδιαφορώντας για την άποψη της τοπικής κοινωνίας, χωρίς ενημέρωση και διαβούλευση, εμπαίζοντας τους Εβρίτες… η Κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη, και με γοργές διαδικασίες, το έργο κατασκευής νέας δομής στο Φυλάκιο Έβρου. Ενέκρινε και κονδύλιο για την πρόσληψη εκτιμητή, προκειμένου να καθορίσει το μίσθωμα για τις εκτάσεις, προχώρησε και στην ανάθεση» τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ.
  « Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση Μηταράκη»
Στην τοποθέτησή της η Βουλευτής επισήμανε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερή και ξεκάθαρη εδώ και χρόνια. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει ρητή απόφαση να μη δημιουργηθεί καμία δομή μόνιμης διαμονής προσφύγων – μεταναστών στη Θράκη, για λόγους εθνικούς, επιχειρησιακούς, κοινωνικούς, και το τήρησε στην πράξη.
Η κα Γκαρά ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να ανατρέψει τον παραπάνω σχεδιασμό, αδιαφορώντας για την αντίθετη γνώμη των θεσμικών φορέων του Νομού, την οποία προσπέρασε επιδεικτικά «φορτώνοντας» μάλιστα με αναλήθειες και ψέματα την τοπική κοινωνία του Έβρου. «Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους κατοίκους του Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου