Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ν. Γκαρά: «Νέο επιτελικό φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με ‘‘ψίχουλα’’ στους συνταξιούχους»

🔊 Αφού για δύο χρόνια υπόσχονταν και έταζαν στους συνταξιούχους χωρίς να πράξουν  το παραμικρό, τώρα έφτασαν να τους εμπαίζουν και να τους προσβάλλουν.

Νωρίτερα, είχαν φροντίσει να καταργήσουν τη «13η σύνταξη» (900 εκατ. ευρώ ετησίως), μέτρο που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοίρασαν, με τον περιβόητο «νόμο Βρούτση», με  δύο χρόνια καθυστέρηση, αναδρομικά «ψίχουλα» μόλις στο 8% των παλαιών συνταξιούχων, με μια ελάχιστη αύξηση της τάξης των 8 ευρώ. Μάταια περίμεναν οι συνταξιούχοι να τους καταβάλλει η κυβέρνηση τα χρήματα που τους οφείλει. 

Ο εμπαιγμός της ΝΔ προς τους συνταξιούχους δεν έχει τελειωμό. Διότι, και τη «13η σύνταξη» τους κατάργησε αλλά ούτε και διέθεσε, τελικά, αυτά τα χρήματα, για την καταβολή των αναδρομικών όπως τους είχε υποσχεθεί. 

Παράλληλα, οι χαμηλοσυνταξιούχοι ούτε έλαβαν αλλά ούτε και πρόκειται να λάβουν από εδώ και πέρα, κοινωνικό μέρισμα, καθώς η ΝΔ αποφάσισε το προβλεπόμενο 0,5% του ΑΕΠ για το κοινωνικό μέρισμα να το δαπανήσει, για να καλύψει την «μετάβαση» στην ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης. Αλλά και για τους παχυλούς μισθούς των γαλάζιων golden boys.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει για μία ακόμη φορά να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ελίτ και οικονομικά συμφέροντα και όχι να σταθεί δίπλα στις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού. 

Οι συνταξιούχοι αξίζουν μεγαλύτερο σεβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου