Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση Ν. Γκαρά για την εγκατάληψη της κοινωνίας και της οικονομίας του Έβρου-ακρίβεια και αισχροκέρδεια

❗❗ Η κυβέρνηση εγκαταλείπει την κοινωνία και την οικονομία του Έβρου απροστάτευτη απέναντι στην ακρίβεια και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας σε πετρέλαιο θέρμανσης, ρεύμα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης.

👉Στον Έβρο που το πετρέλαιο θέρμανσης άρχισε να διανέμεται σε πρωτόγνωρα υψηλές τιμές, γύρω στο 1,18 ευρώ, το κονδύλι που υπόσχονται οι κυβερνώντες, μίνιμουμ 300 ευρώ και μάξιμουμ 700 (για πολύτεκνες οικογένειες), δεν φτάνει ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σε ότι αφορά τις ιλιγγιώδεις αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας, τα 18 ευρώ τον μήνα επιδότηση ανά οικιακό λογαριασμό ρεύματος που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται επ’ ουδενί  να καλύψουν τα τεράστια έξοδα των νοικοκυριών του Έβρου. 

Ακόμη και κάποιες ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις, που έκανε ο  κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, μέτρα και αυτά «σταγόνα στον ωκεανό», ακόμη και αυτές έσπευσε στη συνέχεια, στο μεγάλο τους μέρος, να τις πάρει πίσω, επικαλούμενος την ενεργειακή κρίση.

👉Ειδικά στον Βόρειο Έβρο όπου ο χειμώνας διαρκεί για πολλούς μήνες,  για να ζεσταθεί μια οικογένεια χρειάζεται 4.000 με 4.500 ευρώ για το πετρέλαιο. Παράλληλα, τα ελάχιστα ποσά που ανακοινώθηκαν ως επιδότηση για το ρεύμα, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση ούτε γνωρίζει, ούτε και έχει επαφή με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της ακριτικής Ελλάδας. 

Επιπλέον, κραυγαλέα είναι η απουσία των μέτρων, για μια ακόμη φορά, για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, για την κάλυψη των εξόδων για την παραγωγή και τις μετακινήσεις, ιδιαίτερα σήμερα που σημειώνονται τρομακτικές αυξήσεις και στις τιμές των λιπασμάτων.

Η κυβέρνηση, επίσης, δεν έχει κάνει το παραμικρό για τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και σε όλα τα βασικά αγαθά: στο ψωμί, στα προϊόντα των λαϊκών, στα τρόφιμα. 

⛔️Εγκληματούν απέναντι στην οικονομία και την κοινωνία όταν καταδικάζουν τους πολίτες σε ενεργειακή φτώχεια με το ξεπούλημα της ΔΕΗ.  

⛔️Εγκληματούν όταν επιχειρούν σήμερα με το νομοσχέδιό τους να εξοβελίσουν τους μικρομεσαίους παραγωγούς από τις λαϊκές αγορές.

⛔️Εγκληματούν όταν επιτρέπουν στα καρτέλ και στους «μεγάλους» της αγοράς να εκτοξεύουν τις τιμές στα ύψη.

🔻Είναι μια κυβέρνηση τοξική, που όσο παραμένει στην εξουσία, τόσο θα πλήττονται, καθημερινά, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου