Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ν. Γκαρά: "Απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των γυναικών σε μια ζωή χωρίς βία"

 Έξι γυναίκες κάθε ώρα παγκοσμίως δολοφονούνται, ενώ κακοποιήσεις, βιασμοί, σωματική και ψυχολογική βία απειλούν συνεχώς τις γυναίκες. Γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, οικονομικής επιφάνειας, εθνικότητας, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τους βίο, είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, βίας σε χώρους εργασίας.


Θύματα σωματικής, ψυχολογικής, οικονομικής βίας, σεξουαλικής επίθεσης, βιασμού, δολοφονίας. Είναι τα πρώτα θύματα του πολέμου, της μετανάστευσης, του σύγχρονου δουλεμπορίου, του trafficking.
Παράλληλα, το φαινόμενο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και στη χώρα μας (έχουμε ήδη 13 γυναικοκτονίες από την αρχή του έτους).
Ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι διαρκής και δεν πρέπει να αφήνει αμέτοχο κανέναν. Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη και η δράση μας πρέπει να είναι ουσιαστική. Να προαχθούν οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της λειτουργίας των δομών που καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, γιατί η βία κατά των γυναικών συνιστά ειδεχθές έγκλημα και ταυτόχρονα παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με σοβαρότατες συνέπειες τόσο για τις γυναίκες όσο και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.
ΑΠΟΛΥΤΟ & ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ
Καμία Ανοχή!- Καμία Μόνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου