Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

👩‍🦽 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

👉 "Μια ημέρα που τιμάται παγκοσμίως, στοχεύοντας μέσα από δράσεις και ενημερωτικές παρεμβάσεις στην ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας.

Η ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, δυστυχώς, εν έτει 2021, παραμένει ζητούμενο. 

Δίνουμε ένα τέλος στον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση. Διεκδικούμε την ελεύθερη, ισότιμη δράση των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η πολιτεία οφείλει ειδικά τώρα στην πανδημία να μεριμνήσει για τους ΑμεΑ συμπολίτες μας, που βιώνουν σήμερα έναν διπλό αποκλεισμό στα σπίτια τους. Να σταματήσει η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν να είναι "αόρατοι".

Υποστηρίζουμε πολιτικές όπως ο προσωπικός βοηθός ή φροντιστής, η αύξηση της δαπάνης των παροχών, οι ειδικές ενισχύσεις στην κυοφορούσα ανάπηρη γυναίκα και τη νέα μητέρα, το πάσο αναπήρου συνδεδεμένο με τον ηλεκτρονικό του φάκελο, η δωρεάν παράλληλη στήριξη μαθητών με αναπηρία σε μια συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλους.

Εξασφαλίζουμε την καθολική προσβασιμότητα στο φυσικό, δομημένο και ψηφιακό περιβάλλον για τα ΑμεΑ. Καμία κοινωνία στην οποία οι Άνθρωποι με Αναπηρία δεν συμμετέχουν ισότιμα, δεν μπορεί να θεωρείται δίκαιη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου