Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Η κοινοβουλευτική δράση μου για το μήνα Μάιο

❗Ενημερωθείτε για την κοινοβουλευτική δράση μου για τον μήνα Μάιο.

🔊Παρακολουθήστε τις ομιλίες μου στη Βουλή για τον νέο κλιματικό νόμο, τις συνθήκες που επικρατούν στον τουριστικό κλάδο ιδιαίτερα για τις γυναίκες εργαζόμενες, την κυβερνητική επιλογή να αποκλείονται από το Ταμείο Ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την κακοδιοίκηση και τη διαπλοκή, όπως αποτυπώνεται στην Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, για την ανάγκη προστασίας των καταναλωτών, την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή των διακοπών ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επιπλέον, μίλησα για τις αρνητικές εκθέσεις για την ελευθερία των ΜΜΕ στη χώρα και πραγματοποίησα παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΣΡ. Τοποθετήθηκα επίσης στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη αναφορικά με την επιδεινούμενη κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

👉Ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν στον Νομό Έβρου, πραγματοποίησα δηλώσεις και απηύθυνα ερωτήσεις στους αρμόδιους Υπουργούς, που αφορούσαν στην αντιπυρική θωράκιση του Νομού, τον σοβαρό κίνδυνο να μείνει η Σαμοθράκη χωρίς πλοίο τον χειμώνα, τη μείωση των εισακτέων στις σχολές του ΔΠΘ, τις ψεύτικες κυβερνητικές υποσχέσεις για την ίδρυση της Σχολής Ψυχολογίας, τους κτηνοτρόφους και σπαραγγοπαραγωγούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στις Φέρες και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ανέγερση του νέου κτιρίου για την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

📍Με ανακοινώσεις και μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ανέδειξα θέματα σχετικά με τις παραποιημένες από την κυβέρνηση εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου που διασύρουν τη χώρα διεθνώς, ενώ στη σχετική λίστα για την ελευθερία του Τύπου η Ελλάδα κατρακυλά στις τελευταίες θέσεις.

📃Μπορείτε επιπλέον να διαβάσετε τα ενδιαφέροντα άρθρα αναφορικά με τις εκλογές της 15ης Μαΐου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

📣Ενημερωθείτε από τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις μου για θέματα που αφορούν στον Έβρο, για την εκλογή μου ως μέλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Θράκης, την εργατική Πρωτομαγιά, για τον Ελληνισμό του Πόντου.

✔Ενημερωθείτε για τις συναντήσεις και τις επισκέψεις που πραγματοποίησα με κοινωνικούς, επαγγελματικούς, συλλογικούς και θεσμικούς φορείς.

💬Διαβάστε επίσης τις ενδιαφέρουσες και στοχευμένες ερωτήσεις που καταθέσαμε στη Βουλή οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν στη σοβαρή έλλειψη και αύξηση των τιμών στα φάρμακα, στην ένδεια του κοινωνικού κράτους, στις δυσθεώρητες τιμές καυσίμων και αγαθών, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και στον τομέα της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου