Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Η κοινοβουλευτική δράση μου για τον μήνα Σεπτέμβριο

❗Ενημερωθείτε για την κοινοβουλευτική δράση μου για τον μήνα Σεπτέμβριο. 

🔊Παρακολουθήστε την ομιλία μου στη Βουλή για την ακρίβεια και τους υπέρογκους λογαριασμούς που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ από την Κυβέρνηση ΝΔ.  

🔊Ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου και μέλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη η κα Γκαρά συμμετείχε ως διεθνής παρατηρητής στις εκλογές που διεξήχθησαν στη Βοσνία.

👉Ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν στον Νομό Έβρου, πραγματοποίησα δηλώσεις και απηύθυνα ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς, που αφορούσαν στα προβλήματα και στην ταλαιπωρία των πολιτών από την εφαρμογή του θεσμού του προσωπικού γιατρού, στον ελλιπή κυβερνητικό σχεδιασμό αναφορικά με την ίδρυση γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας που δεν προβλέπονται σε ολόκληρη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο σχολικών μονάδων του Έβρου, αλλά και στην ανάγκη που υπάρχει να ενισχυθούν με υποδομές και προσωπικό, στις τεράστιες καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης στην απόδοση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, στα προβλήματα που προκύπτουν από το ιδιοκτησιακό καθεστώς των γεωργικών γεωτρήσεων.

📍Με ανακοινώσεις και μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γκαρά, ανέδειξε θέματα σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές που άφησαν χιλιάδες παιδιά στον Έβρο και σε ολόκληρη τη χώρα εκτός βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ παρότι δικαιούνται voucher, την ξαφνική απόφαση που ελήφθη να γίνει η #ορκωμοσία της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου στην Αθήνα, η οποία ωστόσο ανακλήθηκε μετά τις αντιδράσεις, τον ολιστικό σχεδιασμό που απαιτείται για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, τις διχαστικές δηλώσεις και εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη #ΔΕΘ από μια κυβέρνηση σε αποδρομή.

📣Ως Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η κα Γκαρά προέβη σε ανακοινώσεις και δηλώσεις αναφορικά με την ανελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και τα νέα δώρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους καναλάρχες . 

✔Ενημερωθείτε για τις συναντήσεις και τις επισκέψεις που πραγματοποίησε η Βουλευτής με κοινωνικούς, επαγγελματικούς, συλλογικούς και θεσμικούς φορείς. 

💬Διαβάστε επίσης τις ενδιαφέρουσες και στοχευμένες ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν στις εκβιαστικές τακτικές της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές μέσω εισπρακτικών εταιριών, στις εδώ και τρία χρόνια εξαγγελθείσες προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες, στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και ειδικό προσωπικό στα σχολεία, στον αποκλεισμό των ανασφάλιστων πολιτών από προσωπικούς γιατρούς, στις αδικίες στη χορήγηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου και της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων.

Αναλυτικότερα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου