Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ν. Γκαρά: “Η Διακομματική για τη Θράκη δεν αντέχει άλλες επιτροπές που έγιναν για φιέστες”

Από τη συνέντευξη που παραχώρησα στον Maximum FM σχετικά με την αυριανή εκκίνηση των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη:
- Τόνισα ότι δημιουργείται ένα πεδίο διαλόγου για την περιοχή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται σε αυτή την επιτροπή και στο διάλογο που θα αναπτυχθεί με θετική ατζέντα, ώστε να αναλύσουμε τι έγινε κατά το παρελθόν στην περιοχή μας, τι δεν έγινε ή πήγε στραβά, τι χρειάζεται να γίνει από εδώ και πέρα.
- Επισήμανα ότι το βασικό είναι να συγκλίνουμε σε προτάσεις που θα είναι θετικές και αναπτυξιακές για τη Θράκη και να προχωρήσουμε στην άμεση αξιοποίηση αυτών. μέσω του πορίσματος που θα συνταχθεί στο τέλος των εργασιών.
- Έκρουσα από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην μετατραπεί η Διακομματική σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων ή να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους.
"Η Θράκη μας δεν αντέχει να βλέπει και άλλες επιτροπές να μετατρέπονται σε φιέστες", ανέφερα χαρακτηριστικά.

- Σημείωσα επίσης πως ο διάλογος, η συζήτηση για το μέλλον της Θράκης στη Διακομματική δεν μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Πρέπει να κληθούν και να τοποθετηθούν οι τοπικοί φορείς, η επιστημονική κοινότητα καθώς και ειδικοί που μπορούν να πουν πράγματα για κατεύθυνση αλλά και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει ανάγκη η Θράκη.
- Τέλος, επισήμανα πως κατά το παρελθόν υπήρξαν περίοδοι με ευθύνες συγκεκριμένων κομμάτων για αυτό, που ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα αναπτυσσόταν, η Θράκη έμεινε πίσω σε υποδομές καθώς και σε άλλους τομείς. Αυτά δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Πρέπει να πιάσουμε το νήμα από αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια που αποκλιμακώθηκε σημαντικά το ποσοστό της ανεργίας στην περιοχή, ενισχύθηκαν οι τοπικές εξαγωγικές επιχειρήσεις κλπ

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου