Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ALFA τηλεόρασης για την αναλγησία της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης

Από τη συνέντευξη που έδωσα χθες Δευτέρα 23/11, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ALFA τηλεόρασης και στην Κυριακή Μπασκάκη.

Αναφέρθηκα στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τους υγειονομικούς να έχουν φτάσει κυριολεκτικά στα όριά τους, ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που είναι και το Νοσοκομείο Αναφοράς για τον Covid-19 στην ΑΜ-Θ.
Παράλληλα επισήμανα πως η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της, δεν έκανε το παραμικρό για να ενισχύσει το ΕΣΥ 8 μήνες τώρα, δεν υιοθέτησε, δεν εξέτασε καν τις τεκμηριωμένες προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (προσλήψεις στο ΕΣΥ, συνταγογράφηση δωρεάν τεστ, επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών κλπ) για την "οχύρωση" μαθητών και εκπαιδευτικών με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, αλλά και για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας εν γένει.
Ούτε και δέχτηκε τις προτάσεις μας για να ενταχθούν οι νοσηλευτές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και να αυξηθούν οι παροχές στους υγειονομικούς.
Μάλιστα, τόνισα πως το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά στα αδιέξοδα τα οποία η ίδια έχει δημιουργήσει επιλέγει να αποψιλώσει περαιτέρω τις περιφερειακές μονάδες Υγείας με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και οι μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες ακόμη και για άλλες νόσους. Και τελικά όλο το βάρος να πέφτει και πάλι στα νοσοκομεία.
Υπενθύμισα, επίσης, πως η Κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας, έχει εγκαταλείψει το ΕΣΥ με 6.000 υγειονομικούς λιγότερους σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Τέλος, σημείωσα πως η κυβέρνηση αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την αναλγησία της, καθώς στον Προϋπολογισμό για το 2021 όχι μόνο δεν προβλέπει καμία ενίσχυση για τους εργαζόμενους, τους μακροχρόνια ανέργους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τον κλάδο του τουρισμού, αλλά μειώνει και τις δαπάνες για την ενίσχυση των υποδομών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου