Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Ορεστιάδας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης της ΝΔ

Από τη συνέντευξη που παραχώρησα σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Ορεστιάδας. Ανέπτυξα τους λόγους για τους οποίους σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση.

Πρώτον διότι όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν και που όλοι γνώριζαν πως θα υπάρξει και νέο, ακόμη πιο ισχυρό κύμα της πανδημίας, η ΝΔ επέλεξε να μην ενισχύσει καθόλου το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ώστε να μπορέσει αυτό να ανταπεξέλθει στις συνθήκες υγειονομικής κρίσης που βλέπουμε σήμερα.
Δεύτερον, διότι η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ως οφείλει και όπως πρέπει να κάνει για να προστατέψει την οικονομία, την εργασία, την ίδια την κοινωνία. Αρνείται, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της να υιοθετήσει τεκμηριωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και άλλοι φορείς) από την πρώτη στιγμή, που θα μπορούσαν να αποδειχθούν σωτήριες για να ξεπεράσει η κοινωνία την σημερινή κρίση στην οποία βυθίζεται η χώρα καθημερινά.
Επίσης, τόνισα τις μεγάλες ευθύνες που φέρει η Κυβέρνηση για τον τρόπο που επέλεξε να ανοίξει τα σχολεία, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ σημείωσα πως δεν έλαβε και κανένα μέτρο προστασίας στα γηροκομεία, στα στρατόπεδα, στα νοσοκομεία, αλλά και σε άλλους μαζικούς χώρους.
Τέλος, τόνισα πως είναι απαράδεκτο η Κυβέρνηση, ενώ δεν έκανε το παραμικρό, 8 μήνες τώρα, για να προστατέψει και να θωρακίσει τη χώρα και την κοινωνία από τον κορωνοϊό, να προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη για τις δικές της αστοχίες και παραλείψεις στους πολίτες, στοχοποιώντας τους καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου