Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Συνέντευξη στο Status Radio για την περιοχή των μεταλλείων Κίρκης και για την έκπτωση ρεύματος στους πληγέντες των πλημμυρών

Συνέντευξη που παραχώρησα σήμερα στο ραδιόφωνο StatusRadio 94.2 για την καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να παραπέμψει στις καλένδες και να απεντάξει το σημαντικό και δρομολογημένο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, έργο της περιβαλλοντικής αποκατάστασης των παλιών μεταλλείων της Κίρκης στον Έβρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επικαλούμενη προβλήματα στον συντονισμό των φορέων υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώνει τις τραγικές της ολιγωρίες αλλά και το γεγονός πως ο Νομός Έβρου δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ίδια.
Παράλληλα, αναφερθήκαμε και στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή με την οποία ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση να συμπεριληφθεί και ο Έβρος -όχι μόνο η Αττική- στις περιοχές όπου θα υπάρξουν εκπτώσεις στο ρεύμα στους πληγέντες των πρόσφατων κακοκαιριών. Σημειώνοντας πως και στον Έβρο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολυήμερες διακοπές ρεύματος λόγω των διαδοχικών "κυμάτων" κακοκαιρίας που έπληξαν αρκετούς Δήμους στην περιοχή μας.
Ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό να υπάρξει ισονομία και να συμπεριληφθούν και οι πληγέντες του Έβρου στις εκπτώσεις στο ρεύμα που ανακοινώθηκαν, τονίζοντας πως οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά μία ακόμη διακρίση εις βάρος των ακριτών του Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου