Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις αδικίες σε βάρος του κλάδου των Βιολόγων από την κυβέρνηση

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων με πρωτοβουλία της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσας Γκαρά, κατέθεσαν 23 Βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με τι αδικίες σε βάρος του κλάδου των Βιολόγων από την κυβέρνηση της ΝΔ, κατά την κατανομή των θέσεων για μόνιμο διορισμό.

➡️Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνουν πως η ΝΔ επέλεξε αδικαιολόγητα, σε αυτήν την διαδικασία των προσλήψεων, να καλύψει σε ότι αφορά τον κλάδο των Βιολόγων μόλις το 53,8% των οργανικών κενών που η ίδια ανακοίνωσε - 424 από τα 788 οργανικά κενά – εξέλιξη που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχύουν σχεδόν για όλες τις άλλες ειδικότητες στη δευτεροβάθμια, των οποίων τα κενά το Υπουργείο κάλυψε σε ποσοστά 90% και 100%.

➡️Παράλληλα, επισημαίνουν πως το Υπουργείο Παιδείας προχωρά και σε άλλες «αλχημείες», επιλέγοντας να καλύψει τα κενά εκπαιδευτικών στη χώρα με ανισομέρεια, αδιαφάνεια και μεροληψία, αντί να κινηθεί αναλογικά, για όλες τις περιοχές, και με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

❗Κλείνοντας υπενθυμίζουν πως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή που σχεδίασε και δρομολόγησε τις 15.000 προσλήψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση – 10.500 προσλήψεις στην Γενική Εκπαίδευση και 4.500 στην Ειδική Αγωγή – που έρχεται σήμερα η ΝΔ να υλοποιήσει με χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Κατόπιν όλων των παραπάνω οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ρωτούν την κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό: 

❓1.  Ποιοι ήταν οι λόγοι, κατά τη τρέχουσα διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων, που οδήγησαν το Υπουργείο Παιδείας να δηλώσει μόλις το 53,8% των οργανικών κενών για τον κλάδο των Βιολόγων, εν αντιθέσει με το σύνολο των άλλων ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που καλύφθηκε το 90% και το 100% των οργανικών κενών;

❓2.  Με ποιες ενέργειες και πότε σχεδιάζει η κυβέρνηση να διορθώσει και να επουλώσει τη σημερινή αδικία που διαπράττει εις βάρος του κλάδου των Βιολόγων; Θα προχωρήσει άμεσα  στην κάλυψη του 100% των οργανικών κενών στον συγκεκριμένο κλάδο, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου