Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Την ένταξη του νομού Έβρου στην Α' κλιματική ζώνη για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ζητά με ερώτηση της προς το Υπουργείο Οικονομικών η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Αναστασία Γκαρά.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ένταξη του νομού Έβρου στην Α' κλιματική ζώνη για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ζητά με ερώτηση της προς το Υπουργείο Οικονομικών η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Αναστασία Γκαρά.
Το ζήτημα της άνισης κατανομής των περιοχών της Ελληνικής επικράτειας στις κλιματικές ζώνες για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και συγκεκριμένα τη μεταφορά του νομού Έβρου από τη Β΄ στην Ά κλιματική ζώνη, σύμφωνα με την οποία πραγματοποιείται ο υπολογισμός του ύψους του επιδόματος, αναδεικνύει με ερώτησή της στη Βουλή η Αναστασία Γκαρά.
Η Βουλευτής θέλησε να υπογραμμίσει τις αδικίες που παρατηρούνται στα κριτήρια κατανομής της Ελληνικής Επικράτειας στις κλιματικές ζώνες, και τα προβλήματα που προκαλούν οι αποκλίσεις όσον αφορά το κλίμα και τις θερμοκρασίες που σημειώνονται κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο ακόμη και μέσα στα όρια ενός και μόνο νομού.
Συγκεκριμένα, δεδομένων των έντονων καιρικών συνθηκών και της χαμηλής θερμοκρασίας που σημειώνονται στο νομό ΄Εβρου κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η κα. Γκαρά εξέθεσε το ζήτημα μιας δικαιότερης γεωγραφικής κατανομής και μιας καλύτερα στοχευμένης χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας με τα αντίστοιχα ποσά επιδόματος της Ά κλιματικής ζώνης.
Με τα σημερινά δεδομένα και με τις δεσμέυσεις του Υπουργείου Οικονομικών για επανεξέταση των κριτηρίων κατανομής στο επίπεδο των νομών, αναμένεται να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα ερωτήματα που θέτει η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταφορά ολόκληρου του νομού ή ενός τμήματός του (Βόρειος Έβρος) στην Ά κλιματική ζώνη και να καταβληθούν τα ανάλογα ποσά σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
* Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την ερώτηση στον παρακάτω σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου