Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ομιλία της Αναστασίας Γκαρά, Βουλευτή Έβρου, κατά την Ολομέλεια για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης

Παρατίθενται τα βασικά σημεία της σημερινής ομιλίας της κας Γκαρά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου επί της αρχής.
Αρχικά αναφέρθηκε στο άναρχο τοπίο που επικρατεί στη ραδιοτηλεόραση, χαρακτηριζόμενο μάλιστα από το στίγμα της έντονης διαπλοκής, και τη στενή σχέση της με τις αντιφάσεις, τις εντάσεις και τις σκοπιμότητες του πολιτικού συστήματος.
Ανέλυσε την υποστήριξη της ΝΔ στην υφιστάμενη διαπλοκή με τη φράση «μη μου τους κύκλους της διαπλοκής τάραττε», ενώ παράλληλα, σχολίασε πως υποστηρίζουν το μονοπώλιο της Digea.
Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα, με σκοπό την εξυγίανση του τομέα και τη ραδιοτηλεοπτική ρύθμιση, οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν ποτέ επί της ουσίας, καθώς κανένας σχεδόν δεν τήρησε τις κείμενες διατάξεις. Αναφέρθηκε σχετικά και στην έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, ως απόδειξη διατάραξης της κυριαρχίας τους, που συντηρείται μέσω της διαπλοκής.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, υπογράμμισε:
- την εφαρμογή του ν/σ ως συνέχεια της εκπεφρασμένης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού συστήματος της χώρας.
-την ανάγκη δημιουργίας υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα της ψηφιακής ραδιοτηλεόρασης, με σκοπό την μεγαλύτερη κάλυψη του ψηφιακού σήματος, ιδιαίτερα σημαντική για τις ακριτικές περιοχές του νομού Έβρου.
-τη θέσπιση όρων διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και στα οικονομικά μέσα των ΜΜΕ.
-τη σημασία καθορισμού ρήτρας για τον αριθμό απασχόλησης προσωπικού στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για την συγκράτηση της ανεργίας.
Τέλος, επικαλέστηκε την παρέμβαση του υπουργού και έθεσε την πρόταση εισαγωγής μιας νέας διάταξης στο ν/σ, που θα προβλέπει τον ετήσιο έλεγχο καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Τέλος, κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία των πολιτικών δυνάμεων, του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και το δικαίωμα των πολιτών σε ποιοτική ενημέρωση, ψυχαγωγία και απρόσκοπτη πληροφόρηση.

https://www.youtube.com/watch?v=6C6tOMLBc70&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου