Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Δηλώσεις στην Δημοτική τηλεόραση Ορεστιάδας σχετικά με το νομοσχέδιο αδειοδότησης συχνοτήτων των τηλεοπτικών καναλιών



  • Την προηγούμενη βδομάδα ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών της βουλής το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Ένα αγαθό που θεωρούμε ότι είναι δημόσιο και ότι πρέπει να μπει μια τάξη, διότι το κλίμα και το τοπίο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη διαπλοκή και αναρχία. Έτσι θεωρούμε ότι με το νομοσχέδιο αυτό θεωρούμε ότι μπαίνει μια τάξη στο τοπίο.
  • Παράλληλα όμως, αρκετοί βουλευτές, εκ των οποίων και η ίδια η βουλευτής, διεκδικήσαμε να εξαιρεθούν τα υφιστάμενα δημοτικά μέσα, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι παίζουν έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία, αναδεικνύουνε σημαντικά τοπικά, πολιτιστικά και ιστορικά θέματα από τις περιοχές και έχουνε και ανταποδοτικό όφελος προς τους πολίτες κάθε δήμου και της ευρύτερης περιφέρειας. 
  • Σε ότι αφορά τη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας εκτιμήσαμε ότι καταρχάς είναι ένα μέσο που έχει μεγάλη ιστορία και στήθηκε λιθαράκι λιθαράκι και κρατήθηκε με πολλές δυσκολίες. Το γνωρίζουνε όλοι οι δημότες αυτό. Αλλά εκτιμούμε πως έχει και πάρα πολλές προοπτικές ανάπτυξης μέσα σε αυτό το νέο πεδίο, το οποίο διαμορφώνεται για τον τηλεοπτικό χώρο. Γι' αυτό λοιπόν θεωρήσαμε ότι πρέπει να εξαιρεθεί η Δημοτική τηλεόραση από την δημοπράτηση των συχνοτήτων αλλά και να μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία, διότι θεωρούμε πως το κλείσιμο θα ήτανε σίγουρο. Έτσι, λοιπόν, νομίζω ότι κατευθυνθήκαμε σε σωστό δρόμο και η επιλογή αυτή ήτανε σωστή, στηρίζοντας  κι εμείς ένα δημοτικό μέσο που έχουμε στην πόλη μας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου