Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ν. Γκαρά: «Η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας μονόδρομος για την αντιμετώπιση των κρίσεων»


    👉Μήνυμα της Βουλευτή Έβρου για την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
"Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία, εν μέσω μιας πανδημίας που ανέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο την τεράστια αξία που έχει ένα ισχυρό δημόσιο συστήματος υγείας για όλους και όλες.
Γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ, οι «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες», υπερβάλλουν εαυτούς καθημερινά και παραδίδουν μαθήματα αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και προσήλωσης στην υπεράσπιση της ζωής.
Οι ευθύνες που βαραίνουν την Κυβέρνηση είναι τεράστιες στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς δεν ενίσχυσε τα Νοσοκομεία και δεν προχώρησε στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού.
Θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία νέων κλινών στις ΜΕΘ, σε ταχύτερους και αποτελεσματικότερους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού, αλλά και τη δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ για όλους τους πολίτες.
Τέλος, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μόνιμες προσλήψεις και η στελέχωση με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, στις ΤΟΜΥ, στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία στον Έβρο και τη Θράκη.
Μόνο με αποτελεσματικό σχεδιασμό που θα απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας, με την πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, θα μπορέσουμε σύντομα να αφήσουμε πίσω μας την κρίση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου