Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Συνέντευξη σχετικά με το μείζον ζήτημα του κλεισίματος/συγχώνευσης έξι σχολείων στον Έβρο με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Από τη σημερινή μου συνέντευξη στο Status Radio 94.2 σχετικά με το μείζον ζήτημα του κλεισίματος/συγχώνευσης έξι σχολείων στον Έβρο με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, όπου επισήμανα τα εξής:

- "Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχουν πολιτικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα ενισχύουν και θα στηρίζουν και μέσω της εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων, τη ζωή στις ακριτικές περιοχές".
- "Στη συνάντηση που κάναμε των Δημάρχων με τον κ. Τσίπρα, το πρώτο και βασικό που μας θέσαν οι Δήμαρχοι ήταν το πρόβλημα του Δημογραφικού το οποίο αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Άρα αν δεν υπάρχουν πολιτικές στήριξης της Υπαίθρου, πολιτικές αντιστροφής του ρεύματος της αύξησης του δημογραφικού προβλήματος μέσω βασικών υποδομών εκπαίδευσης, τότε δεν ξέρω τι περιμένουμε τα επόμενα χρόνια και πως περιμένουμε να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα".
- "Όταν με την υπογραφή, την εντολή και τη βούλα της Κυβέρνησης, κλείνουν βασικές δημόσιες μονάδες, δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιες σχολικές μονάδες από περιοχές που βρίσκονται σε απομακρυσμένη έκταση (Δίκαια, Βύσσα, Τυχερό, Σαμοθράκη). όταν δεν υπάρχει νησιωτική πολιτική, όταν δεν υπάρχει πολιτική για τη στήριξη της Παραμεθορίου, τότε δεν ξέρω ποια είναι η επόμενη μέρα η οποία μας ξημερώνει".
- "Όταν συζητάμε για τη συγχώνευση αυτό προϋποθέτει και το κλείσιμο, την κατάργηση των λυκειακών κυρίως μονάδων, τα οποία θα συγχωνευτούν με τα Γυμνάσια. Αν αυτό δεν είναι κλείσιμο σχολικών μονάδων, τότε δεν ξέρω πως μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου