Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Νατάσα Γκαρά: Ο Έβρος χρειάζεται διαχείριση των προσφυγικών ροών κι όχι συρματοπλέγματα

Συνέντευξη παραχώρησε στον ρ/σ Κόκκινο Καβάλας η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Ν. Γκαρά σχετικά με τις προσφυγικές ροές στο Ν. Έβρο

«Τα σύνορα φυλάσσονται επαρκώς κι είναι επικίνδυνο να βγαίνει η Κυβέρνηση και να διατυμπανίζει καθημερινά ότι πρέπει να φυλαχτούν καλύτερα τα σύνορα», τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.
Χαρακτήρισε ως «άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Κυβέρνησης, διότι όσοι γνωρίζουν την περιοχή έχουν την απορία για το που μπορεί να αναπτυχθεί συρματόπλεγμα».
Διευκρίνισε ότι πέραν του φράκτη που κατασκευάστηκε το 2012, όλη η υπόλοιπη περιοχή είναι σύνορα με την Τουρκία, κι ως εκ τούτου, ένας συρμάτινος φράχτης μπορεί να προσκρούει σε διακρατικές συμφωνίες.
Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα στον Έβρο, τους τελευταίους μήνες, σχετίζεται με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Όπως υπενθύμισε, επειδή ο Έβρος δεχόταν πολύ μεγάλες προσφυγικές ροές επί δεκαετίες, από το 2015, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε μια επιπλέον Υπηρεσία Ασύλου στο Έβρο, ώστε να γίνεται άμεση καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών, και, στη συνέχεια, να πηγαίνουν είτε στο εξωτερικό, είτε σε κέντρα φιλοξενίας.
«Έτσι δεν υπήρχε συμφόρηση στον Έβρο, δεν βλέπαμε ομάδες ανθρώπων να περπατούν στο δρόμο, κι ούτε είχαμε περιστατικά καταστροφών σε χωράφια», είπε. «Όμως, αυτό που παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες είναι ότι δεν υπάρχει καμία διαχείριση. Ήδη έχει αποψιλωθεί η Αστυνομία, αντί να ενισχυθεί (παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη), όπως και οι Υπηρεσίες Ασύλου και Υποδοχής, με αποτέλεσμα εκατοντάδες να περνούν τον Έβρο και να παραμένουν εγκλωβισμένοι».

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου