Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημερωτική συνάντηση με τον ΓΓ της Ομοσπονδίας Αρτοποιών για τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα διατροφής

🔺️Τα ζητήματα των επικείμενων ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα διατροφής και την αύξηση της τιμής ενέργειας και πετρελαίου που συμπαρασύρει σε άνοδο την τιμή του κόστους παραγωγής συζητήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας κ. Κ. Κεβρεκίδη. 

📍Σύμφωνα με εκτιμήσεις το αλεύρι θα έχει αύξηση έως 50% , ενώ αυξάνει συνεχώς το κόστος ενέργειας και πετρελαίου που θα οδηγήσει σε αύξηση τιμών σε πολλά προϊόντα, καθώς επίσης και του ψωμιού. 

📍Άμεση είναι η αναγκαιότητα λήψης μέτρων και παρεμβάσεων σε αυτό το ράλι αυξήσεων των τιμών που χτυπάει το καλάθι της νοικοκοιράς και τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Μεταξύ των προτάσεων των αρτοποιών για τη συγκράτηση των τιμών θα είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 6% στο φρέσκο ψωμί, καθώς επίσης και παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους πετρελαίου και ρεύματος.

🚩Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε όλοι τις ιλιγγιώδεις ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και την ενέργεια , που επηρεάζουν σημαντικά το επίπεδο διαβίωσης των νοικοκυριών.

🚩Εδώ και πολλούς μήνες η Κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας, άλλοτε με πρόσχημα την αύξηση της ζήτησης και άλλοτε με πρόσχημα την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

❗Η ακρίβεια κλονίζει όλα τα νοικοκυριά και η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει μηδενικό ενδιαφέρον για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που αναμένεται να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο με τις επερχόμενες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και των καταναλωτικών αγαθών. 

📌Οι πολίτες ανυπεράσπιστοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, την εργασιακή ανασφάλεια να μεγαλώνει, τις βασικές παροχές υγείας να ιδιωτικοποιούνται.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τις παρακάτω παρεμβάσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης:

👉Αναστολή του φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.

👉Πάγωμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.

👉 Αναστολή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά.

👉Σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη

👉Επέκταση των επιδομάτων θέρμανσης και σε ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια και αυτό αφορά ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα λόγω του πιο ψυχρού και μεγαλύτερου σε διάρκεια χειμώνα.

👉Αύξηση του κατώτατου βασικού μισθού. 

❗Είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου