Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Παρέμβαση στο Δελτίο Ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας για θέματα επικαιρότητας: ΔΕΘ-Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής- Άνοιγμα σχολείων-Πρόγραμμα Άθληση για Όλους

 

🔊 Από τη συμμετοχή μου στο χθεσινό (16-09-2021) Δελτίο Ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας

👉Σχετικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τόνισα πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία επαφή με τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την πραγματικότητα. Επιχείρησε με επικοινωνιακά τρικ να κοροϊδέψει τους Έλληνες πολίτες, παρουσιάζοντας ως «νέα», μέτρα που ήδη ισχύουν, εμπαίζοντας τους νέους εργαζόμενους, ενώ ως άλλος «πολιτικός μάγος» κατάφερε να απουσιάζουν παντελώς από τις εξαγγελίες του οι αγρότες, οι επιχειρηματίες, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες.

👉Δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο για την ενίσχυση της Περιφέρειας της χώρας και των ακριτικών περιοχών ενώ εμπαίζει τους πολίτες με την απουσία οποιουδήποτε μέτρου προστασίας από το «ράλι ακρίβειας» που παρατηρείται ήδη στα είδη πρώτης ανάγκης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στην ενέργεια και το ρεύμα, στα τρόφιμα. 

👉Συζητήσαμε, επίσης, για τα καταστροφικά αποτελέσματα που προκάλεσε η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από τη Νέα Δημοκρατία - για τα οποία προειδοποιούσαμε καιρό - με τους εισακτέους στα 2 Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Ορεστιάδα και στη Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο να είναι ελάχιστοι, γεγονός που θα έχει άμεσες συνέπειες για τον Έβρο σε επιστημονικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

👉Υπενθύμισα πως η ΝΔ έχει αδικαιολόγητα μέχρι σήμερα «παγώσει» την απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ, που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ίδρυση 9 νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε όλη τη Θράκη - ένα εξ αυτών στην Ορεστιάδα - ενώ κατάργησε και τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε τη δημιουργία των διετών Τεχνολογικών Πανεπιστημιακών Σχολών (στον Έβρο υπό την «σκέπη» του ΔΠΘ και σε συνεργασία με Τοπικούς Φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση)

👉Αναφερθήκαμε επίσης στις συναντήσεις που πραγματοποίησα το τελευταίο διάστημα με εκπαιδευτικούς και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Έβρο, όπου και τόνισα πως είναι απαράδεκτο το Υπουργείο να μην εγκρίνει Τμήματα στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, στερώντας το μέλλον από μαθητές με την πρόφαση ότι είναι «ολιγομελή». Υπογράμμισα και την ανάγκη να «σπάσουν» σε μικρότερα τα πολυπληθή τμήματα, με 27 και 30 μαθητές που υπάρχουν - με ευθύνη της κυβέρνησης -  κυρίως στα αστικά κέντρα, συνθήκη ανεπίτρεπτη εν μέσω πανδημίας.  

👉Τέλος, σχολιάσαμε και την Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή για την απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού - «Πρόγραμμα Άθληση για Όλους» -  στα οποία συμμετείχαν περίπου 120.000 ωφελούμενοι σε όλη τη χώρα (γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κλπ), μεταξύ αυτών  πολλοί και πολλές και στον Έβρο (500 ωφελούμενοι υπήρχαν μόνο στον Δήμο Ορεστιάδας), ενώ την ίδια στιγμή μένουν άνεργοι και περίπου 1.300 γυμναστές, μεταξύ αυτών και αρκετοί και στον νομό Έβρο.

‼️ Η ΝΔ αναλαμβάνει την ευθύνη για το πλήγμα που επιφέρει, στη μείωση πληθυσμού, της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στον Έβρο και σε άλλες ακριτικές περιοχές της χώρας.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου