Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημερωτικές συναντήσεις εν όψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων

 


📚✏️Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς!

Εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και της προετοιμασίας για το άνοιγμα των σχολείων, πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές συναντήσεις με τις διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Βουρδόγλου και κ. Ε. Πλακωτή.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες συναντήσεις και συζητήσεις με εκπροσώπους εκπαιδευτικούς της Ά και ΄Β ΕΛΜΕ Έβρου, σχετικά με τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής, εργασιακά και εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως η αξιολόγηση, η υποχρηματοδότηση, οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κ.ά. Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν  τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι επιπτώσεις στην εξέλιξη της πανδημίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν. Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται η κακή διαχείριση και στην Παιδεία. 

📌 Αυξήθηκε ο αριθμός μαθητών ανά τάξη στους 27, αντί να μειωθεί και να δημιουργηθούν περισσότερες τάξεις. 

📌 Με απόφαση της κ. Κεραμέως ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει λόγω κορωνοϊού μόνο εάν αρρωσταίνει το 50% +1 των μαθητών, παρά τις επιφυλάξεις των επιστημόνων.

📌Αντί για δωρεάν μοριακά test σε μαθητές και καθηγητές, πετούν το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη με τα μειωμένης αξιοπιστίας self test.

📌 Δεν έλαβαν κανένα ασφαλές υγειονομικά μέτρο για τη μετακίνηση των μαθητών σε γενικά και ειδικά σχολεία.

📌Δεν προχώρησαν στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων σχολικών καθαριστών και καθαριστριών. 

📌 Επιπλέον, απαιτείται να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των Λυκείων, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες, και να καλυφθούν τα σοβαρά κενά εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στην παράλληλη στήριξη, καθώς και σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου