Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

🔊 Σύνεντευξη στην εφημερίδα @tomanifesto

🔊 Σύνεντευξή μου στην εφημερίδα @tomanifesto και τη δημοσιογράφο Βίκυ Πολύζου για:

👉 Την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που κάνουν προεκλογική εκστρατεία στον Έβρο εγκαινιάζοντας έργα του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΑ Αλεξ/πολης, Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG, Αρχαιολογικό_Μουσείο Αλεξ/πολης, Ιωακείμειο Γηροκομείο κλπ) 

👉 Το πρωτοφανές κύμα αποψίλωσης του Έβρου, τα τελευταία 3 χρόνια, από κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές και τα έργα εκατομμυρίων  που βαλτώνουν ή καταργούνται  στον Έβρο με ευθύνη της ΝΔ

👉 Την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη στις δομές εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων στη Θράκη, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής να προκαλεί συντριπτικά πλήγματα σε ιστορικά τμήματα και σχολές στον Έβρο και σε όλη τη Θράκη

👉Το «ενδιαφέρον» και τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνητικών βουλευτών για το ζήτημα των εξορύξεων χρυσού στη Θράκη που επανέρχεται, όπως αποδεικνύουν και οι τελευταίες εξελίξεις, που από τη μία κλείνουν το μάτι στους χρυσοθήρες και από την άλλη, υποκριτικά, παριστάνουν ότι τιμούν το πάνδημο «όχι» όλων των Θρακιωτών ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

👉 Τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει καταθέσει εδώ και μήνες ένα συνεκτικό και κοστολογημένο πλέγμα προτάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας όπως:

📌μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, 

📌πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, 

📌μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, 

📌κατώτατο μισθό 800 ευρώ κλπ

Προτάσεις που ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά αγνοεί γιατί εκπροσωπεί τα καρτέλ, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της κοινωνίας.

👉 Την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ δήθεν περί «αναστολής» της ρήτρας αναπροσαρμογής, που αποτελεί κοροϊδία αντίστοιχη –ίσως και μεγαλύτερη– με τη δήθεν φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών, διότι δεν αναστέλλει αλλά ενσωματώνει τη ρήτρα στην κυμαινόμενη τιμή που θα αλλάζει κάθε μήνα, την ίδια στιγμή που απορρίπτει την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση της ληστρικής και παράνομης ρήτρας αναπροσαρμογής.

👉 Την κυβέρνηση που αποδέχτηκε τυφλά τον ρόλο της «Ελλάδας φρούριο» για όλη την Ευρώπη, γεγονός που μετατρέπει ακριτικές περιοχές όπως ο Έβρος σε «αποθήκες ψυχών», επεκτείνοντας τη λειτουργία κέντρων κράτησης, αδιαφορώντας για το βάρος που πέφτει στις τοπικές κοινωνίες.

👉Τις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού που αποδεικνύουν τον πανικό στον οποίο βρίσκεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατία, τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές,  και τους πολίτες που θα στείλουν στην κάλπη πίσω τον λογαριασμό.

🔸Δείτε αναλυτικά στο @tomanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου