Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Δηλώσεις Νατάσας Γκαρά στο Πνευματικό Κέντρο Καστανεών, κατά την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο και στην περιοχή των συνόρων, στο οποίο συμμετείχαν και οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μουζάλας, Νίκος Τόσκας


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά ανάφερε:
"Σας ευχαριστούμε για τη παρουσία σας, θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για την παρουσία τους. Τρεις συνάδελφοι οι οποίοι διαχειρίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και έχουν προσφέρει ιδιαίτερα στον τόπο μας με τις πολιτικές επιλογές που έκαναν.
Και για αυτό σήμερα επιλέξαμε με το συγκεκριμένο κλιμάκιο να επισκεφτούμε και να ζητήσουμε επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, στρατό και αστυνομία. Αρχές του κράτους οι οποίες είναι αρμόδιες και έχουν την πλήρη ικανότητα και γνώση να διαφυλάξουν και να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας.
Επίσης, επισκεφθήκαμε και συζητήσαμε με τους δημάρχους οι οποίοι βρίσκονται στη δεύτερη γραμμή και έχουν συμβάλλει με το δικό τους τρόπο στις κρίσιμες και δύσκολες καταστάσεις που εξελίσσονται αυτές τις μέρες, και πρέπει να βρισκόμαστε και σε εγρήγορση και να τονίζουμε ότι η πολιτεία και τις επόμενες ημέρες πρέπει να στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση για να επουλώσει όλες τις πληγές που δημιουργούνται.
Κάναμε μία πολύ σοβαρή συζήτηση και με τους δύο μητροπολίτες μας οι οποίοι γνωρίζουμε όλοι ότι είναι οι θεματοφύλακες του λόγου καταλαγής αλλά και η συγκολλητική ουσία του λαού μας στον Έβρο μας.
Αν και έχουν ειπωθεί τα περισσότερα από τους συναδέλφους μας και με τις αρμόδιες αρχές, συμβάλλανε και με την εμπειρία τους και με τις προτάσεις τους διότι, ξαναλέω, έχουν διαχειριστεί τα προηγούμενα χρόνια πολύ μεγάλες προσφυγικές ροές στη δική μας περιοχή εγώ θα ήθελα να τονίσω μία άλλη πλευρά το ζητήματος.
Αυτή είναι η συγκινητική προσφορά, η συγκινητική δράση και η υπεύθυνη στάση των Εβριτών και των Εβριτισσών. Γνωρίζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε ποιο χώρο ζούμε, ποια γη πρέπει να υπερασπιστούμε και με ποιον υπεύθυνο τρόπο μπορούμε να το κάνουμε. Και αυτό νομίζω ότι είναι άξιο αναφοράς.
Ωστόσο πάντοτε η δράση των πολιτών, το τονίζουμε συνεχώς, πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του κράτους για να μην εκτεθούμε και να μην δημιουργούνται προβλήματα.
Αν και οι Εβρίτες και οι Εβρίτισσες ήταν παρόντες από την πρώτη στιγμή, όπως ήμασταν και εμείς, είχαμε επισκεφθεί την περιοχή και είχαμε πλήρη ενημέρωση, η Κυβέρνηση από την πρώτη μέρα ήταν απούσα.
Αν και ο στρατός και η αστυνομία ήταν παρόντες και φάνηκε η αποτελεσματικότητα στη δράση τους για τη φύλαξη των συνόρων η Κυβέρνηση ήταν και είναι απούσα.
Διότι, είναι απούσα και από τις διεκδικήσεις προς την Ευρώπη, είναι απούσα και απέναντι στην επιθετική και προκλητική στάση της Τουρκίας, ακόμη και προκαλώντας υλικές φθορές σε ελληνική περιουσία, δεν είδαμε καμία καταγγελτική δήλωση, δεν είδαμε να ζητούνται κυρώσεις, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε και δεν ενημερωθήκαμε για καμία διεκδίκηση από την Ευρώπη.
Αντ' αυτού και οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή μας και ήταν σημαντική η παρουσία τους διότι διεθνοποιήθηκε η κρίση η οποία δημιουργήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μας ενημέρωσαν ότι θα μας δώσουν οικονομική βοήθεια και υλικό εξοπλισμό προκειμένου να φιλοξενήσουμε όλους τους εισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα.
Εμείς, έχουμε καταθέσει και καταθέτουμε συνεχώς προτάσεις προς την Κυβέρνηση, για να συμβάλλουμε με στάση πατριωτικής ευθύνης ώστε να ξεπεράσει η χώρα μας μία δύσκολη και έντονη κρίση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου