Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

"Η καταστροφική πολιτική της ΝΔ θα μετατρέψει τη χώρα μας σε απέραντη φυλακή ψυχών". Συνέντευξη της Ν. Γκαρά στο Κυβέρνηση.gr και τη Μαύρα Σαραντοπούλου

Για τη δύσκολη κατάσταση στα σύνορα, για την αλληλεγγύη των Εβριτών σε πρόσφυγες που το έχουν ανάγκη και για την στάση της ΝΔ, μίλησε αποκλειστικά στο Κυβέρνηση.gr και τη Μαύρα Σαραντοπούλου η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά
«Στον Έβρο η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, καθώς δέχεται πιέσεις από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι εργαλειοποιούνται από τον Ερντογάν για να πετύχει τις δικές του διεκδικήσεις απέναντι στην ΕΕ. Ωστόσο, έχουμε εμπιστοσύνη στα σώματα των ενόπλων δυνάμεων για την επαρκή φύλαξη των συνόρων. Φύλαξη η οποία έχει ενισχυθεί από το 2015 στον Έβρο, καθώς είναι καθήκον και υποχρέωση της χώρας.
Αξιοσημείωτη είναι και η στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης των Εβριτών στους ανθρώπους που επιχειρούν αυτές τις μέρες, αλλά και σε πρόσφυγες που έχουν ανάγκη.
Σε αντίθεση έρχεται η ανεύθυνη κι επικίνδυνη στάση της Κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία έριξε μεγαλύτερο βάρος στην επικοινωνία, παρά στην ουσία. Λειτουργεί χωρίς σχέδιο, χωρίς διεκδικήσεις, κι αυτό αποδείχθηκε και από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων από τις Καστανιές. Πέρα από την έκφραση λεκτικής συμπαράστασης δεσμεύτηκαν ότι θα μας ενισχύσουν οικονομικά και με σκηνές για τη φιλοξενία όλων των εισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών. Δεν ακούσαμε καμία καταγγελία ή μέτρο στις επιθετικές πρακτικές της Τουρκίας, ούτε και σχέδιο μετεγκατάστασης και διαμοιρασμού των προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό επιβεβαίωσε και η Ευρωπαία επίτροπος εσωτερικών, λέγοντας ότι δεν έλαβαν κανένα αίτημα μετεγκατάστασης από την Ελλάδα.
Η καταστροφική πολιτική της ΝΔ θα μετατρέψει τη χώρα μας σε απέραντη φυλακή ψυχών. Ανταυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Κυβέρνηση να ζητήσει αμέσως έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, κυρώσεις στην Τουρκία και πρόγραμμα μετεγκατάστασης από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες», καταλήγει η κ. Γκαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου