Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Πανδημία και Ενημέρωση ή Πανδημία στην Ενημέρωση;

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση της ΟΜ ΜΜΕ Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετείχα με τίτλο "Πανδημία και Ενημέρωση ή Πανδημία στην Ενημέρωση;". 

Στην τοποθέτησή μου αναφέρθηκα στην ελλιπή ενημέρωση χωρίς επιστημονικό σχεδιασμό, σχετικά με την πανδημία, την επικοινωνιακή εργαλειοποιήση του εμβολιασμού και τις μορφές προπαγάνδας, απόκρυψης ειδήσεων και παραπληροφόρησης του κοινού. 

Παράλληλα, τόνισα ότι ο κ. Μητσοτάκης επενδύει μόνο στην επικοινωνία, ενώ ασκεί πιέσεις και παρεμβάσεις σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους. 

Αναφορά έκανα και στη σχέση συνδιαλλαγής κι εξάρτησης κυβέρνησης και ΜΜΕ μέσω της Λίστας Πέτσα, στο νέο Νομοσχέδιο Πέτσα που φέρνει ελαφρύνσεις και δώρα στους καναλάρχες, αλλά και απολύσεις και ελαστικές σχέσεις σε εργαζόμενους. 

Ειδική αναφορά και συζήτηση κάναμε για τα περιφερειακά ΜΜΕ και την ανάγκη ολιστικού προγράμματος και πολιτικών στήριξης, όπως και για τη συρρίκνωση της ΕΡΤ3. 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα στο επίπεδο της ενημέρωσης και της προπαγάνδας, δυστυχώς συνιστά απειλή για τη Δημοκρατία. Απαιτούνται άμεσες θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και διαφορετική στρατηγική πολιτική για την Ενημέρωση και τα ΜΜΕ προκειμένου να διασφαλίζεται η απόσταση από την εξουσία, ο πλουραλισμός, η ποιότητα, η βιωσιμότητα και οι θέσεις εργασίας. 

Στην τηλε-εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι κκ Φ. Κουβέλης, Στ. Καπάτος, Ν. Καρράς, Δ. Αυγέρη, Χ. Γιαννούλης και Κ. Μάλαμα.   

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου