Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο Αλεξανδρούπολης sferikos για τη διασπορά του ιού στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, τον εμβολιασμό και την "πληρωμένη" σιωπή των ΜΜΕ

Στη συνέντευξη που παραχώρησα σήμερα (28/12/2020) στο ραδιόφωνο sferikos αναφέρθηκα:


       Στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή σχετικά με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου που είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν περιορισμοί στη λειτουργία του. Στην ερώτηση ζητάμε να μάθουμε ποιες αιτίες οδήγησαν στη μεγάλη διασπορά, γιατί δεν υπήρξε και ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και γιατί δεν γίνονται προσλήψεις, ώστε να ενισχυθεί το νοσοκομείο και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.


     Αναφέρθηκα επίσης στον επικείμενο εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της νόσου covid19. Το εμβόλιο είναι ένα επιστημονικό επίτευγμα και ο εμβολιασμός είναι ζήτημα όχι μόνο ατομικής αλλά και κοινωνικής ευθύνης. Ο επικοινωνιακός χειρισμός του εμβολιασμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί ωστόσο να κρύψει τα λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, η οποία δε θέλησε να ενισχύσει ούτε το δημόσιο σύστημα υγείας ούτε την οικονομία της χώρας.


        Επιπλέον, μετέφερα την εικόνα της τοπικής αγοράς, όπου το μέτρο του click away δεν λειτουργεί για τις μικρές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αρνείται βάση του δικού της σχεδιασμού να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, όπως μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, συνεχής παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου και όχι διακοπές λόγω οφειλών.


     Κλείνοντας, αναφέρθηκα  στην ελλιπή ενημέρωση από πλευράς ΝΔ. Υγεία, παιδεία και εργασία βρίσκονται στο έλεος της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία απλώνει ένα πέπλο σιωπής πάνω από την επικρατούσα κατάσταση, χρησιμοποιώντας ως προς αυτό τα κεντρικά ΜΜΕ με αδρές χρηματοδοτήσεις, όπως η νέα ύψους 18,5 εκ. ευρώ για την καμπάνια του εμβολιασμού η οποία βάση νόμου θα μπορούσε να είναι δωρεάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου