Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ν. Γκαρά: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει το αντιπεριβαλλοντικό, αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό της πρόσωπο στις πλάτες της περιοχής μας»

Από τη συνέντευξη που παραχώρησα στο status radio, όπου αναφέρθηκα στην απόρριψη του έργου αποκατάστασης της περιοχής των μεταλλείων της Κίρκης.

Η κυβέρνηση και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Χατζηδάκης, είναι υπόλογοι για την απόρριψη του έργου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση της περιοχής των μεταλλείων Κίρκης, που μεταξύ άλλων προέβλεπε και την αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα που έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα όλα αυτά τα χρόνια. Το σημαντικό αυτό έργο για την περιοχή μας είχε ενταχθεί στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, με αυτή τους την απόφαση στερούν σημαντικούς οικονομικούς πόρους από την τοπική αγορά, σταματώντας τον κάθε οικονομικό κύκλο που θα μπορούσε να ξεκινήσει από το μεγάλο αυτό έργο.

Επίσης, χάνεται η κάθε προσπάθεια αξιοποίησης του χώρου με κύρια αιτία την αμέλεια και την αδιαφορία του υπουργού και της κυβέρνησής του για την υλοποίηση του έργου, ενώ η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη.

Τέλος, αναφέρθηκα στη σχετική ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, με την οποία ρωτώ τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να μην χαθεί οριστικά το συγκεκριμένο έργο και εάν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός τελικά την αποκατάσταση της περιοχής των μεταλλείων της Κίρκης.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου