Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Κινητοποιήσεις Αγροτών Έβρου-Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας

 

Το αυξημένο κόστος παραγωγής, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις στα καύσιμα και στην ενέργεια οδηγούν σε ασφυκτική οικονομική κατάσταση τους αγρότες του Έβρου, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. 

🍀Στην Ορεστιάδα συζητήσαμε τα δίκαια αιτήματα και τα προβλήματα των αγροτών που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας!

🍀Το τεράστιο κύμα ακρίβειας αυξάνει δραματικά το κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και ουσιαστικά διακυβεύεται η ίδια η παραμονή τους στην ύπαιθρο και στα χωράφια.

‼️Την ίδια στιγμή που ο κυβερνητικός οδοστρωτήρας της ΝΔ δείχνει να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, έχοντας σπείρει ανέμους και αγνοώντας ότι αναπόφευκτα θερίζει θύελλες...

🍀Η λήψη άμεσων μέτρων για την πρωτογενή παραγωγή, που προτείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αναγκαία. Η μείωση των φόρων στην ενέργεια, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επαγγελματιών για τις επιπτώσεις της πανδημίας, η στήριξη ενός δημόσιου και αλληλέγγυου ΕΛΓΑ, η επαναφορά της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στις αγροτικές επιδοτήσεις, η παραπέρα ανάπτυξη των συλλογικών σχημάτων των παραγωγών.

‼️Είναι σε όλους πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιλαμβάνεται αλλά και δεν ενδιαφέρεται για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου