Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Νατάσα Γκαρά: Σε «τσάντες» τα ρουσφέτια, στις «Λίστες» η συγκάλυψη, στην κοινωνία φτώχεια & εγκατάλειψη

* Άρθρο στην Εφημερίδα "Η Αυγή" 

👉 "Το βίντεο που «διέρρευσε» αυτές τις μέρες με τον πρώην Υφυπουργό Οικονομικών της ΝΔ, Π. Δούκα, παρέα με τον μέχρι χθες Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Λιβανό, να πανηγυρίζουν γελώντας, για τις «τσάντες» στην Ηλεία που μοίραζαν «σε όποιον έλεγε καλημέρα», μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, με τις οποίες «γύρισαν το παιχνίδι» και κέρδισαν τις εκλογές, είναι αποκαλυπτικό. Ομοίως αποκαλυπτικό είναι και το βίντεο ομιλίας του νέου Υπουργού, Γ. Γεωργαντά, που αναλύει «μεθόδους αξιοποίησης ρουσφετιών της ΝΔ».

🚩 Αποκαλυπτικό, για την «ηθική», τον παλαιοκομματισμό και τη διαχρονική πρακτική με την οποία πολιτεύεται η ΝΔ: ρουσφέτια, ταξίματα, βολέματα, εξαγορά, εκφοβισμός. Διαχρονική πρακτική τυμβωρυχίας, που πατά, δυστυχώς, επί πτωμάτων, σε καταστροφές, σε πανδημία, ανεργία ή φτώχεια. 

🚩 Αποκαλυπτικό, διότι τη στιγμή που ο αγροτικός κόσμος της χώρας οδηγείται μαζικά στη χρεοκοπία και τα χωράφια εγκαταλείπονται ακαλλιέργητα λόγω της ακρίβειας σε λιπάσματα, αγροτικό πετρέλαιο, λογαριασμούς ρεύματος, αποκλεισμό από βιολογικά και σχέδια βελτίωσης,  όταν οι κτηνοτρόφοι «πνίγονται» από τις αυξήσεις στις ζωοτροφές, την ίδια στιγμή ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αδιαφορώντας για τους αγρότες, επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο αλαζονείας και πολιτικού κυνισμού, καμαρώνοντας για την κομματική «εποποιία».

🚩 Αποκαλυπτικό, για το ποιόν και τον απαράλλαχτο τρόπο που πορεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα, αλλά και διαχρονικά η Δεξιά στη χώρα. Το 2007,  ήταν οι «τσάντες» με τις αποζημιώσεις που «κατέβηκαν» στην πυρόπληκτη Πελοπόννησο. Χθες ήταν τα ψέματα για τη Μάνδρα, το Μάτι, τη Μεσαία Τάξη. Σήμερα, είναι τα εκατομμύρια από τις «Λίστες Πέτσα», επί υπαρκτών και ανύπαρκτων ΜΜΕ, με στόχο τη φίμωση, τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, τη συγκάλυψη και τον μη έλεγχο της εξουσίας. Είναι το πάρτι της ΝΔ με απευθείας αναθέσεις ύψους 5 δις σε μόλις 18 μήνες για να πλουτίσουν «φίλοι» και «κολλητοί». 

🚩 Αποκαλυπτικό, για την καταστροφική, αυταρχική, αποκομμένη από τις κοινωνικές ανάγκες, διακυβέρνηση. Οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών καταρρέουν από τις ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια που σαρώνει όλους τους τομείς της οικονομίας. Η ανεργία καλπάζει. Το ίδιο και ο πληθωρισμός. Η χώρα συνεχίζει να θρηνεί, καθημερινά, δεκάδες νεκρούς από την πανδημία, σημειώνοντας μία από τις χειρότερες επιδόσεις σε όλη την Ευρώπη. Και η ΝΔ, γυρίζει κυνικά την πλάτη στους πολίτες, αλλά κλείνει το μάτι στις ιδιωτικοποιήσεις, στα μεγάλα συμφέροντα, στις εξυπηρετήσεις, στη σπατάλη δημοσίου χρήματος.

🚩 Αποκαλυπτικό, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, της σήψης και της παρακμής, καταρρέει. Μαζί και το «πολυδιαφημισμένο» επιτελικό κράτος. Που πνίγηκε στις συνομιλίες του κ. καθηγητή με υπόδικους «τηλεαστέρες» της trash tv. Που εγκλώβισε χιλιάδες πολίτες, μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας, στο πρώτο χιόνι. Που αρνείται εμμονικά να ρίξει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, να αυξήσει τον βασικό μισθό, να παρέμβει στην ακρίβεια, να ενισχύσει αγρότες, εργαζόμενους, νέους, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία κυβέρνηση που εισάγει αναχρονιστικές ιδέες και μεθόδους στην Παιδεία. Που διώκει δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα. Εγκαλεί δικαστές που την ελέγχουν. Φιμώνει κι εκβιάζει όποιον σηκώνει ανάστημα αμφισβήτησης κι αντίδρασης. Περιορίζει θεσμούς, δικαιώματα, Δημοκρατία.

🚩 Αποκαλυπτικό, για το ηχηρό μήνυμα κι αίτημα της κοινωνίας: Δεν πάει άλλο! Να φύγουν να ανασάνουμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου