Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση Ν. Γκαρά για το πλιάτσικο στον ΕΦΚΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ

🔊 Στήνουν πλιάτσικο στον ΕΦΚΑ, δίνουν σκανδαλώδεις μισθούς σε γαλάζια golden boys, βάζουν σε διευθυντικές θέσεις ιδιώτες-κομματάρχες του Μητσοτάκη

👉 "Η ανάλγητη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να προκαλεί, να προσβάλλει και να εξοργίζει την ελληνική κοινωνία, το Κράτος Δικαίου, την ίδια τη συνταγματική νομιμότητα. 

Πρώτα αποφάσισαν να πετσοκόψουν συντάξεις αναπηρίας και χηρείας για τουλάχιστον 300.000 συνταξιούχους. Στη συνέχεια πέρασαν εν κρυπτώ στη Βουλή νέο χαράτσι για τους συνταξιούχους, προχωρώντας στη φορολόγηση των αναδρομικών που τους χρωστούν, από τις αντισυνταγματικές περικοπές που είχε κάνει η ΝΔ το 2012. 

Τώρα αποφασίζουν με νομοσχέδιο να στήσουν νέο πλιάτσικο στον ΕΦΚΑ, ξεπουλώντας την τεράστια ακίνητη περιουσία του σε κολλητούς και ημετέρους, προσλαμβάνοντας ιδιώτες-κομματάρχες του κ. Μητσοτάκη, παρακάμπτοντας μάλιστα τον ΑΣΕΠ, σε διευθυντικές θέσεις, με μισθούς χιλιάδων ευρώ, μέχρι και 100.000 ευρώ το χρόνο!

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μισθωτοί, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα, το σύστημα Μητσοτάκη κατασπαταλάει δεξιά και αριστερά αφειδώς δημόσιο χρήμα, στήνει πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία, για να πλουτίζουν γαλάζια golden boys στη δημόσια διοίκηση. Αναξιοκρατία, ρουσφέτια, αδιαφάνεια.

Απορρίπτουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, που θα εξοικονομούσε πολύ μεγάλα ποσά για τους πολίτες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το αγροτικό πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη και το πετρέλαιο για τα ΙΧ και τα  επαγγελματικά οχήματα/φορτηγά.

Απορρίπτουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων. Δεν κάνουν προσλήψεις για να στηρίξουν και να ενισχύσουν το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να θρηνούμε καθημερινά πολλές δεκάδες συμπολίτες μας. Εγκατέλειψαν τους γιατρούς να δουλεύουν με απλήρωτες υπερωρίες εν μέσω πανδημίας!

Αδιαφορούν για τον πρωτογενή τομέα, τον αγροτικό κόσμο, τους κτηνοτρόφους, τους παραγωγούς, που αδυνατούν να καλύψουν τις απίστευτες ανατιμήσεις στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές, στις πρώτες ύλες, παντού. Αδιαφορούν για τα νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν για να ζεστάνουν τα σπίτια τους το χειμώνα!

Είναι επικίνδυνοι. Πρέπει να φύγουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου