Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Δήλωση για την έναρξη εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

🔊Δήλωσή μου για την έναρξη εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Η Γνώμη».

📍Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα συνέδριο τομής, σύνθεσης και συνέχειας.  Διεξάγεται σε μία κρίσιμη συγκυρία ακρίβειας και κρίσης. Είναι αναγκαία η ανάδειξη της προοδευτικής εναλλακτικής πολιτικής διεξόδου για την ελληνική κοινωνία, αλλά και η δυναμική έκφραση του αιτήματος για άμεση πολιτική αλλαγή, ώστε να απαλλαγεί η χώρα από την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

📍Μία Νέα Αρχή για τη νίκη της κοινωνίας, ώστε να αναλάβει την ευθύνη της χώρας μία  προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα εξασφαλίσει πρόοδο και προκοπή για όλους.

📍Ένα συνέδριο ανοιχτό και δημοκρατικό, που συμπορεύεται με τον μετασχηματισμό και τα αιτήματα της κοινωνίας, που θα επιταχύνει την κοινωνική γείωση του πολιτικού φορέα, την ανανέωση, και θα αφήνει πίσω ιδεολογικές περιχαρακώσεις και γραφειοκρατικές λογικές. Παράλληλα, θα αποτελέσει τον καταλύτη ενίσχυσης εξωστρεφών δράσεων και παρουσίασης συγκεκριμένων προτάσεων για τη νικηφόρα αναμέτρηση στις εκλογές. Ένα «συνέδριο υπέρβασης» για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κορμό της προοδευτικής παράταξης με πολιτική και προγραμματική ενότητα.

📍Η χώρα χρειάζεται ένα νέο, δίκαιο κοινωνικό – οικονομικό μοντέλο με αποκέντρωση των πόρων στην περιφέρεια, πρόσβαση των παραγωγικών ομάδων (μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες, νεολαία κλπ) σε αυτούς, αναπτυξιακό πρόγραμμα, στήριξη των δυνάμεων της εργασίας και της νεολαίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενίσχυση της ψηφιακής και κλιματικής μετάβασης και υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας, του ηλεκτρισμού, της ύδρευσης, των κοινωνικών δικαιωμάτων.

📍Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως πολυσυλλεκτικό κόμμα της Αριστεράς μπορεί και πρέπει να διαμορφώσει σύγχρονα πλαίσια συμμετοχής, αναβαθμίζοντας τη λειτουργία των οργανώσεων του σε όλους τους εργασιακούς και γεωγραφικούς χώρους. Οφείλει να αφουγκραστεί την κοινωνία και να αποτελέσει το «αντίβαρο», την εναλλακτική διέξοδο, απέναντι στον αυταρχισμό και τις χρεοκοπημένες πολιτικές του παρελθόντος που εφαρμόζει η ΝΔ.

👉Το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να είναι ένα δημιουργικό συνέδριο-γιορτή της δημοκρατίας και της συμμετοχής. Ένα συνέδριο σύνθεσης και υπέρβασης.  Ένα συνέδριο για την κοινωνία, με την κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου