Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Θα εξεταστεί η απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας στους κατόχους ακινήτων του ορεινού όγκου Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης;

👉 Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή των Ελλήνων, λόγω του γεγονότος πως ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων του ορεινού όγκου Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης κατέχουν αγρούς και οικίες που απέκτησαν από μακρινούς προγόνους τους με κανόνες εθιμικού δικαίου και που διατηρούν με βάση ιδιωτικά συμφωνητικά, με μισθωτήρια που αξιοποιούνται για ένταξη στο σύστημα του ΟΣΔΕ κ.α., χωρίς όμως να διαθέτουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.

Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, οι κάτοικοι της περιοχής αδυνατούν να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους, να προβούν σε αγοραπωλησίες ή ακόμα και να επισκευάσουν ή να επεκτείνουν τις κατοικίες τους. Επίσης, αν και είναι στην πλειοψηφία τους μικροκαλλιεργητές, στερούνται την δυνατότητα να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα του πρωτογενούς τομέα ώστε να γίνουν βιώσιμες οι εκμεταλλεύσεις τους. Ενώ, πολύ συχνά, έρχονται αντιμέτωποι με υπηρεσίες όπως η Πολεοδομία, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, η Δ.Ο.Υ. κ.α. και εμπλέκονται σε δαπανηρές δικαστικές διαμάχες καθώς τα ακίνητα τους θεωρούνται πάντα αμφισβητούμενα.

 ❓Κατόπιν όλων των παραπάνω ρωτάμε τους αρμόδιους Υπουργούς αν είναι στις προθέσεις τους να φέρουν νέα ρύθμιση απόδοσης τίτλων ιδιοκτησίας στους κατόχους ακινήτων στην ορεινή ζώνη Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου