Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Στην χοροεσπερίδα του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κ.Ψ.Υ & ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ

Στην χοροεσπερίδα του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κ.Ψ.Υ & ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ  συναντήσαμε το προσωπικό των Δομών Υγείας που προσφέρουν απλόχερα και καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν ανάγκη. 

Όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια και με την έξαρση της πανδημίας υπήρξαν  μαχητές στην πρώτη γραμμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αντιμετωπίζοντας δυσμενείς τόσο για τους ίδιους όσο και για το κοινό συνθήκες. 

Δομές Υγείας στον Έβρο που είναι αναγκαίες και πρέπει να τις κρατάμε ψηλά. 

❌ Η ΝΔ οδηγεί σε συνεχή υποβάθμιση τη Δημόσια Υγεία. Ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, δεν καλύπτει τις ελλείψεις σε προσωπικό & υλικό, έκλεισε περιφερειακά ιατρεία, αποκλείει την πρόσβαση από πολλούς πολίτες δημιουργώντας ανισότητες.

✅ Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε δύσκολες συνθήκες, ψηφίστηκε η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών και στηρίχθηκε το ΕΣΥ.

❌ Η κυβέρνηση της ΝΔ (2012) οδήγησε το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου σε συγχώνευση με αυτό της Αλεξανδρούπολης, με δυσμενέστατες συνέπειες τόσο για το ίδιο το ίδρυμα & τους εργαζομένους του, όσο φυσικά και για τον τοπικό πληθυσμό.

✅ Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2019) πραγματοποιήθηκε η αυτονόμηση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κλείνοντας έτσι ένας κύκλος αστάθειας & αποκαθιστώντας την νομική, διοικητική & περιουσιακή του αυτοτέλεια.

🚩Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί & εργάζεται για ένα νέο ΕΣΥ, με καθολική & ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες. Για τη στήριξη & την αναβάθμιση των δομών υγείας σε ακριτικές περιοχές όπως ο Έβρος. 

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή! 

Δικαιοσύνη και στην Υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου