Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ν.Γκαρά: Η ΝΔ δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία γι’ αυτό το 6,5 είναι ίσο με το 24

Από τη συνέντευξη που παραχώρησα στο ραδιόφωνο "Κόκκινο Καβάλας", όπου είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε για την πραγματική οικονομία που στενάζει και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και περιέχουν πολύ από δημιουργική λογιστική.


Αποδομώντας τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός περί των 24 δις, ευρώ που θα ενισχύσουν την οικονομία και την αγορά, η βουλευτής τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, ότι «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε να ληφθούν εμπροσθοβαρή μέτρα, προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος της οικονομικής επιβάρυνσης. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ισχυρίζονταν ότι, επειδή η κρίση θα είναι μακρά, παίρνουν σταδιακά μέτρα. Με το προχθεσινό διάγγελμα ανακαλύψαμε ότι είχαν δημιουργηθεί φρούδες ελπίδες. Η ανακοίνωση μέτρων ύψους 24 δισ. ευρώ, αποδεικνύει ότι είναι πολύ καλοί στη δημιουργική λογιστική, διότι, τελικώς, το πραγματικό χρήμα που θα πέσει στην αγορά είναι περίπου 6,5 δισ. ευρώ, αφού, σ’ αυτά, έχουν προσθέσει όχι μόνο τις αναβολές πληρωμών λογαριασμών και δανείων, χρήματα που θα επιστραφούν αργότερα, προστέθηκε και η προσδοκία για μόχλευση που θα υπάρξει στην αγορά».
Τουρισμός δίχως ελέγχους
Αναφερόμενη στον τομέα του Τουρισμού και της Εστίασης σημείωσε ότι «στα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες κι οι εργαζόμενοι υπάρχει ασάφεια, διότι δεν γνωρίζουμε ακόμη (2-3 μέρες πριν ανοίξουν καταστήματα και ξενοδοχεία) με ποιους όρους θα λειτουργήσουν. Έχουν προκαλέσει ανασφάλεια όχι μόνο οικονομική, αλλά και υγειονομική, διότι, όταν ολόκληρη η χώρα έχει κλειστεί για μήνες στο σπίτι, προκειμένου να υπερασπίσουμε την υγεία μας, δεν μπορεί ξαφνικά να ανοίγουν όλα τα σχολεία και μια βδομάδα μετά να λένε ότι θα έρθουν τουρίστες από το εξωτερικό, δίχως να υπάρχει κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και κανείς υγειονομικός έλεγχος. Εμείς επιμένουμε στον πολύ αυστηρό έλεγχο. Επίσης, και οι τουριστικοί πράκτορες δεν μπορούν να δημιουργήσουν προσφορές και πακέτα.
Δεν υπάρχει πρόσβαση στις τράπεζες
Υπογράμμισε ότι με τις ενέργειές της η Κυβέρνηση «έχει δημιουργήσει ένα πεδίο βαθειάς ύφεσης και πολύ μεγάλης ανεργίας. Ήδη τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν δείχνουν μια τραγική αύξηση στην ανεργία, που ισούται με περισσότερες από 200.000 χαμένες θέσεις εργασίας στους τελευταίους μήνες. Το πρόγραμμά τους μιλά για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα ύψους 20% και νομιμοποιεί την εκ περιτροπής εργασία κι τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Επίσης, δεν πάρθηκαν μέτρα για τις μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, γι’ αυτό είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών που μπορούν να μπουν σ’ αυτά τα προγράμματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι για την επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί μόλις 50.000 επιχειρήσεις, με μέσο όρο έγκρισης δανείου 1.800-2.000 ευρώ και το ανώτερο ποσό που εγκρίθηκε να φτάνει τα 4.000 ευρώ. Αυτό αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική αγορά και την πραγματική οικονομία. Έχουμε περάσει μια δεκαετία βαθειάς κρίσης, που είτε έκλεισαν είτε κατάφεραν να συγκρατηθούν οι επιχειρήσεις, ακόμη και με μη κερδοφόρους τζίρους. Ακόμη κι αν είχαμε τον τελευταίο χρόνο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μια ανάκαμψη στην οικονομία, ήρθε η ΝΔ και ήδη από το πρώτο τρίμηνο υπήρξε ύφεση στους τζίρους των μικρών, των μικρομεσαίων και των μεσαίων επιχειρήσεων».
Τέλος, ανέφερε ότι η μη ενίσχυση των αγροτών θα προκαλέσει κινδύνους στην διατροφική αλυσίδα και η μη πραγματική ενίσχυση των εργαζομένων θα επιφέρει μείωση στην κατανάλωση, αύξηση στην ανεργία και προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου